avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... poprire din salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

poprire din salariu

Buna ziua.
Sunt intr-o situatie in care cred cu tarie ca am dreptate, dar angajatorul considera ca NU, si anume:
In luna aprilie s-a efectuat plata unei sume de 250lei (suma fiind estimata ca fiind suma neta!), ca si prima!
La plata lichidarii lunii aprilie, in 10.05.2015 pe fluturas apare :
- la alte sume achitate apare suma de 300 lei - suma bruta- (cu acesta suma, creste salariul realizat in aprilie!);
- la retineri apare aceea suma de 250 lei achitata in aprilie, si astfel se efectueaza toate retinerile fiscale asupra primei!
In urma acestei regularizari, pe fluturasul primit in 10.05.2015, aferent salariului lunii apriliem SALARUL NET = 1798 lei, iar total retineri (inclusiv suma de 250 lei ) = 1054 lei (2 popriri si 250 lei). Consider astfel ca suma totala a retinerilor, inclusiv 250 lei trebuia sa fie egala cu 1798 lei / 2 = 899 lei, si nu 1054 lei !!
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:59, 7 Iunie 2015
Cred ca este gresit, intrucat daca v-a acordat prima atunci de ce vi s-a mai retinut c/v acestuia?
Buna ziua.
Nu asta este problema. Asa se face, se achita in cursul lunii o suma estimata cat mai aproape de net (adica net=250, si brut 300). La data lichidarii se trece 300 la alte drepturi conf. CCM, iar apoi la retineri 250! Astfel suma este trecuta prin filtrul fiscal, retinandu-se darile catre stat (impozit, sanatate si somaj)!
Problema care se pune este cea referitoare la corectitudinea stabilirii cuantumului de 1/2 din venitul net, maximul care poate fi retinut in contul popririlor!!
In acest caz a fost depasit!!
Mi se pare corect cum s-a efectuat calculul , avand in vedere cele mentionate de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retineri salariu ardeleandiana ardeleandiana buna ziua, va rog sa ma lamuriti daca este corect : -la salarul de de incadrarea au fost adaugate sporuri pe luna aprilie precum prima paste 350 lei si alte ... (vezi toată discuția)
Calcul salarial stefania78 stefania78 v-as ruga sa imi explicati cum s-au facut calculele salariale pe acest fluturas,pentru ca la o parte din el nu inteleg la ce s-au facut raportarile ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Ionut2016 Ionut2016 Buna ziua ! Va deranjez in legatura cu o problema legata de o poprire pe salariu in valoare de 2040 lei !instiintare privind masura popririi s-a trimis atat la ... (vezi toată discuția)