avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz concediere

Un sfat mi-ar fi de mare ajutor!
Ieri am primit decizia de concediere,(motivul= desfiintarea postului din motive financiare)
Desi in decizie scrie ca am dreptul la 20 de zile perioasa de preaviz si ca la sfrasitul acestei perioade trebuie sa predau totul, azi mi-au fost cerute toate bunurile de la firma.
Nu asta ar fi problema pentru mine de fapt ce mi se pare ciudat e ca mi s-a zis sa nu mai vin in preaviz nici cele 4 ore pe motiv ca ei nu mai au nevoie de mine, sa ma duc sa ma odihnesc, sa caut alt job. Am zis ca nu mai vin decat daca imi da ceva scris ca nu mai au ei nevoie de mine si au refuzat spunand ca nu fac ei asa ceva.
Ce ar trebui sa fac daca insista sa nu mai vin ? Ce rau ar putea sa faca daca eu nu ma duc in perioada asta de preaviz fara sa am ceva sa dovedeasca ca ei mi-au cerut asta?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:06, 2 Iulie 2009
Din moment ce nu mai am nici birou, imi voi desfasura activitatea in hol? Maine dimineata voi solicita sa mi se comunice in scris ca nu mai e nevoie de mine.
Este foarte posibil sa nu primesc un numar de inregistrare, in aceasta situatie ce pot face?
Nu cred ca angajatorul nu va avea nevoie de dvs... posibil sa va desfasurati activitatea in paralel cu acea persoana.
1. Daca nu va da scris macar sa aveti niste salariati martori ca ati fost la serviciu.
2. S-ar putea ca angajatorul sa fie de buna credinta si sa nu va faca necazuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordarea drepturilor anatab anatab Buna seara. Sotul meu se afla in situatia urmatoare: din cauza greutatilor economice, firma la care lucreaza isi restrange activitatea disponibilizand 4 ... (vezi toată discuția)
Art. 55 lit. c) marius21 marius21 Art. 55. [felurile incetării contractului individual de muncă] Contractul individual de muncă poate inceta astfel: a) de drept; b) ca urmare a acordului ... (vezi toată discuția)
Concedierea C.M.RICHARD C.M.RICHARD buna ziua la toata lumea... lucrez intr-o firma in domeniul privat,cu doar 4 angajati; astazi am primit urmatoarea decizie: \"Incepind cu data de ... (vezi toată discuția)