avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Plata daune in solidar, rog raspuns urgent
Discuție deschisă în Executare silită

Plata daune in solidar, rog raspuns urgent

am fost obligat de catre instanta la plata in solidar (impreuna cu redactia unui ziar) a daunelor morale catre doua persoane. Acestea au cerut executarea intregii sume, numei de pe mine.Intre timp redactia a intrat in insolventa. Am vreo sansa, daca contest executarea, sa mi se reduca partea pe care ar fi trebuit sa o plateasca redactia?!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:28, 8 Iunie 2015
Deoarece ati fost obligati in solidar,inseamna ca, creditorul se poate indrepta impotriva oricarui debitor ptr.recuperarea intregii sume.Cel care a platit integral are dreptul sa se indrepte impotriva celulilalt debitor ptr.recuperarea sumei pe care acesta o avea de plata.
Deci faptul ca redactia a falimentat, iar eu, implicit, n-o sa am de pe cine recupera ulterior suma pe care aceaste o avea de plata, nu ma poate ajuta la reducerea sumei prin contestație la executare? !
Ultima modificare: Duminică, 7 Iunie 2015
gavriila, utilizator
Nu va ajuta la nimic.
multumesc.
Mergeti sa studiati la TB dosarul de faliment.
Poate va agatati de ceva.
De ex. sa va inscrieti la masa credala
Sau sa incercati atragerea raspunderii administratorilor.

Alte discuții în legătură

Cum recuperez creantele de la o societate aflata in faliment??? nina_2005ro nina_2005ro Buna ziua, am colaborat cu o firma (contract de prestari servicii) care acum este in faliment, mai am de recuperat de la ea o suma destul de mare; mai am ... (vezi toată discuția)
Ma inscriu sau nu la masa credala? onicacristina onicacristina Un amic a intrat cu societatea in insolventa , ca sa il ajut am negociat cu creditorii si prin cesiune ce creanta i-am cumparat toate creantele.In acest moment ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare- cumparare imobil nerespectat rala rala Buna ziua. Am nevoie de cateva lamuriri in legatura cu un antecontract de vanzare cumparare pentru un imobil. In februarie 2009 am incheiat un astfel de ... (vezi toată discuția)