avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cum recuperez creantele de la o societate aflata in ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cum recuperez creantele de la o societate aflata in faliment???

Buna ziua,
am colaborat cu o firma (contract de prestari servicii) care acum este in faliment, mai am de recuperat de la ea o suma destul de mare; mai am sanse sa recuperez banii dupa ce s-a declarat falimentul? Daca exista o posibilitate care ar fi aceasta? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cent , utilizator 15:44, 7 Februarie 2009
Buna ziua,

In cazul in care s-a deschis procedura de faliment impotriva respectivei societati si nu a trecut termenul puteti sa va inscrieti la masa credala alaturi de ceilalti creditori.
Luati legatura cu cel sau cei care se ocupa de acest lucru respectiv lichidatorul judiciar si vedeti daca mai puteti sa va inscrieti creanta, alaturi de ceilalti creditori.
Succes.
Multumesc pt raspuns, da sunt in termen, pot sa-mi inscriu creanta dar in cazul in care bunurile societatii aflate in faliment nu acopera debitele sale, ce se petrece? Pana unde se poate merge? Eu sunt trecuta pe o lista de plata (tabloul de creante) care imi recunoaste sumele pe care le am de recuperat dar practic mai pot recupera banii??? Datoria societatii trece automat asupra presoanelor fizice responsabile, respectiv directorii societatii falimentate?
In cazul in care se atrage raspunderea persoanelor din conducere, atunci se va putea atrage si raspunderea acestora, un lucru tot mai des intalnit in ultima vreme. Ramane de vazut daca aveti ce executa chiar si in cazul lor pt ca daca au fost putin atenti au avut grija sa faca ordine printre bunuri. din experienta va pot spune ca probabil nuveti recupeara nimic...statul va lua grosul, angajatii ce mai ramane si furnizorii cu prioritate ce mai ramane. Eu zic sa va concentrati pe munca si daca e sa va revina ceva dupa faliment... sa fie primiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma inscriu sau nu la masa credala? onicacristina onicacristina Un amic a intrat cu societatea in insolventa , ca sa il ajut am negociat cu creditorii si prin cesiune ce creanta i-am cumparat toate creantele.In acest moment ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale little_soal little_soal Buna ziua.Sunt o persoana disponibilizata prin oug 36/2013,disponibilizare colectiva la o societate aflata in insolventa.In perioada ... (vezi toată discuția)
O societate în insolvență trebuie să-mi achite 5 facturi, aferente unor contracte semnate cu administratorul judiciar. care e procedura de urmat în caz că refuză plata? luca 31 luca 31 Problema Juridica: am lucrat cu o societate comercială aflată în insolventa are 5 facturi de achitat am contracte semnate de administratorul judiciar am ... (vezi toată discuția)