avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale

Buna ziua.Sunt o persoana disponibilizata prin oug 36/2013,disponibilizare colectiva la o societate aflata in insolventa.In perioada preavizului(octombrie-noiembrie) am facut o cerere catre societate sa-mi acorde salariile compensatorii conform ccm in vigoare si raspunsul societatii a fost ca nu dispune de fonduri sa ni le acorde. Intre timp societatea a intrat in faliment(ianuarie 2015).Ce sanse sunt sa recuperez aceasta suma si cum trebuie sa procedez.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:14, 30 Ianuarie 2015
Trebuie sa va înscrieți in termen la masa credala. Drepturile salariale au prioritate in ceea ce priveste achitarea, in cazul in care se recuperează ceva.
Creantele salariale se inscriu din oficiu la masa credala. Prin urmare, salariatul poate verifica in tabelul creantelor daca este sau nu trecut cu valoarea creantei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salariu oana27elena oana27elena Buna seara, Societatea la care sunt angajata nu mi-a mai platit salariul pe lunile noiembrie si decembrie 2012 si din cate am inteles de la director va intra ... (vezi toată discuția)
Ma inscriu sau nu la masa credala? onicacristina onicacristina Un amic a intrat cu societatea in insolventa , ca sa il ajut am negociat cu creditorii si prin cesiune ce creanta i-am cumparat toate creantele.In acest moment ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale carmenliv carmenliv In cazul in care o societate a intrat in faliment iar salariatii nu au au primit drepturile salariale,..., Cine achita salariile?..din ce fonduri? Salariatii ... (vezi toată discuția)