avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prescripție plata salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prescripție plata salarii compensatorii

Buna ziua!

Daca o persoana a fost disponibilizata de la termocentrala Doicesti cu plata salariilor compensatorii, fiindu-i plătita o transa din suma totala (cam 20%) iar apoi termocentrala a intrat in insolventa exista riscul prescripției plații restului de salarii compensatorii având in vedere ca de aprox 2 ani nu a mai primit nimic?

Trebuie sa menționez ca are și o hotarare judecatoreasca definitiva prin care se obliga termoelectrica la plata sumei totale+dobanda data pana la insolventa....

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mrgogu , utilizator 08:20, 6 Iulie 2015
Cand a obtinut hotatarea si cand s-a efectuat ultima plata?
Pe 14.01.2013 a obtinut hotararea asta " Admite în parte cererea. Obligă pârâta la plata către reclamant a drepturilor salariale reprezentând plăţi compensatorii în cuantum de 16 salarii medii brute aferente clasei 39 treapta IV conform art. 4.108 din CCM al SC Termoelectrica SA şi la plata dobânzii legale începând cu data de 02.11.2012 până la data plăţii efective. Respinge cererea privind acordarea daunelor morale. "
iar cam la o luna a primit transa de bani. Termocentrala a intrat in insolventa in iulie 2013
Ati verificat tabloul de creante, intrucat dreptul dvs de a cere executarea silita nu s-a prescris?
Este vorba de tatal meu si stiu ca a fost si o executare insa stiu ca odata cu insolventa lichidatorul judiciar are datoria de a valorifica bunurile termocentralei si de a plati creditorii, nu?
Intr-adevar, lichidarea bunurilor din averea debitorului va fi efectuata de lichidator insa sub controlul judecatorului-sindic.

Astfel, creantele vor fi platite de catre lichidatorul judiciar.

Alte discuții în legătură

Prescriere creante fiscale Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Buna ziua, Cum este cu termenul de prescriptie a creantelor fiscale? Daca am solicitat compensare dintr-o suma achitata in plus, dar nu s-a compensat in ... (vezi toată discuția)
Prescriptia unei datorii Ionesco Ionesco La data de 16.01.2009 conducand, am lovit o masina parcata. Am mers la politie cu masina si am declarat accidentul ulterior vazand ca asigurarea imi expirase ... (vezi toată discuția)
Amenda antonyo_74k antonyo_74k In 2003 in august am fost imputernicit de administratorul unei societati comerciale prin procura totala sa-l reprezint in numele lui si pentru el. Societatea ... (vezi toată discuția)