avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA transport marfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA transport marfa

buna ziua imi puteti explica va rog daca eu imi deschid un pfa pentru transport marfa cu o masina pana in 3.5 t platesc tva?im trebuie licenta de transport ?multumesc
Cel mai recent răspuns: Cuconasur , utilizator 22:05, 24 Octombrie 2017
Potrivit art.152 din Codul Fiscal, trebuie sa va inregistrati ca platitor de TVA la depasirea plafonului de 65.000 euro, al cărui echivalent în lei se stabileşte la cursul de schimb comunicat de Banca Naţională a României la data aderării şi se rotunjeşte la următoarea mie, respectiv 220.000 lei.
Pentru masinile sub 3.5 t nu se cere licenta de transport.
Si daca face transport contra cost tot nu trebuie licenta de transport.
Azi am sunat la arr si miau spus ca nu trebuie la transport in cont propriu dar la transport contra cost trebuie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon actual de scutire de la plata tva canto canto buna seara- va rog sa imi spuneti daca s-a marit plafonul actual de scutire de la plata tva, adica mai este tot 35.000 euro (la cursul aderarii in UE ) sau se ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica, doua tranzactii imobiliare in cursul aceluiasi an andalx andalx Buna, In luna aprilie a acestui an am vandut un teren intravilan pentru suma de 28.000 euro iar luna aceasta urmeaza sa inchei o promisiune de vanzare pentru ... (vezi toată discuția)
Impozit iancu123 iancu123 care este plafonul valoric pentru persoanele fizice autozitate, pe anul 2012, pentru platitori de TVA? (vezi toată discuția)