avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Invoire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Invoire

Buna ziua.
Doresc sa stiu daca pentru numarul de ore in care trebuie sa fiu la tribunal (reclamant) in contradictoriu cu angajatorul meu (parat), trebuie sa-mi i-au bilet de voie (care se scad din orele/zilele de concediu odihna), sau se considera ca sunt ore platite (nu CO, invoire), adica in interesul serviciului?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:02, 8 Iunie 2015
In practica, in baza principiului libertatii de vointa a partilor contractante, fara a exista o reglementare legala, se utilizeaza si invoirea salariatului de la serviciu cu plata sau fara plata salariului.
Invoirea reprezinta aprobarea ce se acorda de catre angajator unui salariat de a lipsi de la programul normal de lucru pentru diverse motive.

Durata maxima a unei invoiri trebuie sa fie reglementata in Reg.Intern al angajatorului si/sau in ccm aplicabil acestuia.

Pentru prezenta in fata instantei , salariatul nu este nevoit sa -si ia o zi de CO .. se poate face cerere de invoire la care ataseaza copie de pe citatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariat citat ca martor Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Avem cazul unui salariat care este citat la parchet in calitate de martor intrun proces oarecare (el spune ca nu cunoaste cauza dosarului!) si ... (vezi toată discuția)
Bilet de voie ContSters382019 ContSters382019 Este legal ca orele dintr-un bilet de voie sa fie trecute automat la cocediu fara salar?Eu ca angajat ce trebuie sa fac sa anulez decizia interna data de firma ... (vezi toată discuția)
Bilet de voie pvsilviu pvsilviu Buna ziua, Este biletul de voie o forma legala intre cele doua parti (angajator si angajat), sau doar o intelegere amiabila? Poate avea, ca si consecinte, ... (vezi toată discuția)