avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Nume clinica se poate folosi ca nume de firma?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Nume clinica se poate folosi ca nume de firma?

Vreau sa fac o firma care aduce pacienti la o clinica. Adica sa fie o agentie. Pot sa am numele de firma cu nume "clinic"? Sau poate sa foloseasca numai o clinica cu midic numele "clinica"
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: mihai4231 , utilizator 15:35, 8 Iunie 2015
Raspunsul tine de logica si de DEX.

CLÍNICĂ, clinici, s. f. 1. Așezământ spitalicesc sau secție într-un spital în care viitorii medici își fac practica la patul bolnavilor, sub îndrumarea profesorilor. 2. Disciplină medicală al cărei studiu se bazează pe observarea directă a bolnavilor; totalitatea cunoștințelor teoretice și practice obținute prin observarea directă a bolnavilor. – Din fr. clinique.
Sursa: DEX '09 (2009) |
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2015
legalmgm, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Ma refer la o agentie care aduce oameni la dentist. Se poate numi agentia "clinica XY"?
Probabil ca Da.
Faceti cerere de verificare si retinere nume la RC si vedeti daca sunt obiectiuni.
Multumesc ce inseamna RC? Nus cetatean roman.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere copie foaie observatie clinica si copii investigatii efectuate dumibog dumibog Va salut, Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema: Cum pot obliga spitalul la care am fost internat sa-mi elibereze o copie conforma cu ... (vezi toată discuția)
Am scos o masea si m-am ales cu sinusurile sparte MadalinTulcea MadalinTulcea Buna ziua am si eu o intrebare am fost la un medic dentist din tulcea pentru o extractie dentara mai precis dintele 1.7 si in timpul interventiei doamna doctor ... (vezi toată discuția)
Caz medical - actionare in instanta viorel1304 viorel1304 Recent am fost operat la o clinica privata in urma careia a aparut o complicatie specifica tipului de interventie dar despre care nu am fost informat si am ... (vezi toată discuția)