buna ziua ! as dori sa intreb ce demersuri trebuie sa fac pentru a renunta la asocierea mea din intreprinderea familiala pe care am infiintat-o impreuna cu tatal meu de mai bine de 8 ani , in momentul de fata doar el lucreaza eu fiind de 2 ani in strainatate (lucrez acolo) dar platesc si in tara cota mea parte ce rezulta din veniturile incasate, ce ar trebui sa faca tatal meu ca sa poata lucra in continuarie fara sa ii fie afectata activitatea prin retragerea mea din aceasta IF (suntem doar noi 2) care sunt costurile ,avantajele daca sunt si dezavantajele daca sunt ( pt mine sigur sunt deoarece platesc in 2 locuri contruibutii ) va multumesc
Buna ziua, Daca va retrageti din IF nu va mai exista un IF.
Conf art 28 alin. 1 OUG 44/2008 "intreprinderea familială este constituită din 2 sau mai mulţi membri ai unei familii."
Conf art 33 alin. 1 lit. b OUG 44/2008 "intreprinderea familială îşi încetează activitatea şi este radiată din registrul comerţului în următoarele cazuri:
b) mai mult de jumătate dintre membrii întreprinderii cer încetarea acesteia sau se retrag din întreprindere;"
Actele se depun la ONRC, costul fiind de aprox 75 lei. Acte necesare:
1.Cererea de înregistrare - formular, bifată în dreptul la pct. II – radiere şi la pct. 7.6. pentru motivul radierii;
2.Documentul care atestă motivul radierii, dacă este cazul;
3.Certificatul de înregistrare și certificatul constatator de autorizare (original);
4.Dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale.
multumesc pentru raspuns dar as mai avea o intrebare legata de prima chestiune tatal meu cum ar putea sa isi continue activitatea ar putea deveni persoana fizica? daca da ce ar trebui sa faca ?
Inchidere i.i.
rdi
Buna ziua. In 2014 mi-am deschis o întreprindere individuala care in momentul de fata nu mai are activitate si as vrea sa o inchid definitiv. Ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)