avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Prima casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Prima casatorie

Va rog sa-mi raspundeti,daca mai este in vigoare legea care prevede ,ca la prima casatorie,tinerii casatoriti mai primesc o anumita suma de bani ?
Totodata va rog sa-mi raspundeti,daca este legal,ca la oficierea unei casatorii,in locul primarului,sa oficieze casatoria un alt functionar al primariei ?

Cu multumiri.
V.Maxim
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:54, 8 Iunie 2015
Ajutorul acordat tinerilor casatoriti a fost sistat cu ocazia masurilor luate de guvernul Poc de reducere a cheltuielilor bugetare.
Oficierea casatoriilor se face de catre ofiterul de stare civila care este functionar al primariei. Primarul are prin lege atributia oficierii casatoriilor dar se ocupa si el cand are timp sau vreun interes sa fie mediatizat, vezi cazul primarului care a preluat numele unui personaj gras de film.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cununie civila in alt judet Celmic Celmic Buna ziua! Eu si prietena mea am hotarat sa ne casatorim si am dori sa o facem undeva pe malul marii (stiu, vom ingheta). Problema e ca ne este greu sa gasim ... (vezi toată discuția)
Despre delegarea sarcinilor si delegarea raspunderii sorin_80 sorin_80 Sunt nelamurit intr-o problema si anume daca exista o delimitare clara intre delegarea sarcinilor si delegarea responsabilitatii? - in principal in cadrul ... (vezi toată discuția)
Secretar uat si sporul de dispozitiv laurstanga laurstanga secretarul comunei, in afara atributiilor sale conferite de legea 215/2001, are numeroase alte sarcini care ii sunt incredintate prin alte acte normative, ... (vezi toată discuția)