avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Monografie contabila achizitionare combustibil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Monografie contabila achizitionare combustibil

Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare: societatea are obiect principal de activitate - transport. Detinem un rezervor pt combustibil (5000L), rog sa ma ajutati cu o monografie contabila achizitionare combustibil in cantitate mare pt consum propriu.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: cetina , utilizator 08:40, 10 Iunie 2015
Va sugerez urmatoarele inregistrari:
achizitie carburant 3022 = 401
plata carburant 401 = 5121
consum carburant 6022 = 3022
Daca aprovizionati carburanti diferiti, sau la preturi diferite, puteti folosi analitice.
Da, la aceste inreg contabile m-am gandit si eu, doar ca pe factura am urmatoarea situatie: - diesel - 3000L, si a doua pozitie este taxa transport. Combustibilul cand se aduce se masoara, pot fi diferente in plus sau in minus, aceasta diferenta nu stiu pe ce cont sa o pun? si cea de-a doua intrebare este: daca taxa de tranport se include sau nu in pretul de achizitie al combustibilului.
Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Combustibil luciapap luciapap Buna ziua,bonul de benzina se inreg in ct 3022 sau direct in ct de chel 6022? Unii sustin ca trebuie sa il trecem in 3022 si apoi pe 6022, altii direct pe ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila achizitie carburati 50% deductibila getacatinca getacatinca Buna seara, Va rog sa-mi spuneti care sunt inregistrarile contabile pt achizitie carburanti cu deduct 50%, este corect: % =401 2480 6022 deduct ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila tva bulzanv bulzanv Firma X achizitioneaza combustibil din UE plateste taxe drum in UE are contract cu o firma din Rominia care ii recupereaza TVA din UE pt care plateste un ... (vezi toată discuția)