avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren extravilan la drumul principal
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren extravilan la drumul principal

Buna ziua!
Doresc sa achizitionez un teren extravilan intr-o comuna si as dori sa stiu daca exsta o varianta mai ieftina pentru trecerea lui in intravilan, cei de la primarie mi-au zis ca ma costa aprox. 17.000 ron, (terenul are 1200 mp cu deschidere de 30). Terenul este extravilan deoarece nu a fost nimeni interesat sa construiasca pe el, este o mostenire a unei mosteniri ... etc...
Terenul este situat la soseaua principala a comunei (este marcat ca drum comunal), are toate utilitatile la poarta (curent, apa, gaze, canalizare, internet). In stanga si in dreapta lui sunt construite case. Am inteles ca se poate trece in intravilan cumva cand se face PUG, la 2-3 ani, eu nu ma grabesc sa construiesc pe el... deocamdata nu am banii necesari.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: FLORIN FLOREA , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 07:47, 10 Iunie 2015
Intravilanul se poate dezvolta prin extinderea în extravilan numai pe bază de Planuri Urbanistice Zonale (PUZ), legal aprobate, integrându-se ulterior în Planul General Urbanistic (PUG) al localităţii. Procedeul trebuie aprobat de Consiliul Local.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extravilan - intravilan construibil - necesitatea schimbarii destinatiei terenului bodo9001 bodo9001 As dori sa stiu ce demersuri sunt necesare pentru a obtine autorizatia de construire pe un teren intravilan arabil. Mai este necesara schimbarea destinatiei ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan faneata Dragos1109 Dragos1109 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac in conditiile in care detin un teren cumparat inainte de 2013, extravilan-faneata. Vreau sa-l vand dar ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie ioneliya38 ioneliya38 buna ziua,daca detin 2000 mp teren extravilan agricol,pot obtine autorizatie de constructie?multumesc (vezi toată discuția)