avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plata prin banca / primire factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plata prin banca / primire factura

Daca platesc prin banca cotizatia la o organizatie profesionala:
1. daca nu am factura, cheltuiala mai este deductibila?
2. organizatia trebuie sa-mi elibereze factura?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:12, 9 Iunie 2015
Cod fiscal:

ART. 21 Cheltuieli

(2) Sunt cheltuieli efectuate în scopul realizării de venituri şi:
g) taxele de înscriere, cotizaţiile şi contribuţiile obligatorii, reglementate de actele normative în vigoare, precum şi contribuţiile pentru fondul destinat negocierii contractului colectiv de muncă

Norme metodologice:

ART. 21 g)

30. Intră sub incidenţa prevederilor art. 21 alin. (2) lit. g) din Codul fiscal cheltuielile cu taxele de înscriere, cotizaţiile şi contribuţiile obligatorii, stabilite prin acte normative, de practicare a unor profesii cum sunt: expert contabil, contabil autorizat, arhitect, medic, auditor financiar, avocat, notar şi altele asemenea. Contribuţiile pentru fondul destinat negocierii contractului colectiv de muncă sunt cele datorate patronatelor, în conformitate cu prevederile Legii patronatelor nr. 356/2001*).

*) Legea nr. 356/2001 a fost abrogată. A se vedea Legea nr. 62/2011, republicată.
Multumesc pentru raspuns, dar totusi nu inteleg cum se procedeaza in cazul in care nu se emite factura.
Inregistrati in contabilitate in baza ordinului de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli care se scad din profit chiara chiara Buna as vrea sa intreb daca stie cineva ca vreau sa infiintez o societate dar nu stiu ce fel de cheltuieli se pot scade unde gasesc lista cu astea de exemplu ... (vezi toată discuția)
O asociație patronală fără activitate economică adopta e-factura? TOROAPAMARIA TOROAPAMARIA Bună seara.O asociație patronală fără activitate economică,trebuie să adopte de la 1 ianuarie 2024 sistemul E -factura ? (vezi toată discuția)
Diurna in strainatate peste 30 de zile? MMX MMX Buna ziua, Lucrez in servicii IT. Sunt actionar unic si angajat al unei firme ce da servicii in afara tarii in Uniunea Europeana. Datorita specificului ... (vezi toată discuția)