avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... locatar rau platitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

locatar rau platitor

Buna ziua. Am o familie cu 3 copii in chirie intr-un duplex pe Unirii. De origine sirieni, recent tatal ( medic dermatolog) a obtinut nationalitatea romana. Au mai mult de 3 luni de neplata a chiriei si 6 luni neplatite la administratie. Personal eu locuiesc in strainatate, dar am mandatari in RO.Chiriasul are contract inregistrat la circa financiara si sint la zi cu taxele pentru chirii, ele raminind nepercepute. Cum trebuie sa procédez ca sa intru in drepturile contractuale.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:28, 9 Iunie 2015
Initial parcurgeti procedura prealabila de notificare locatar,cu obligatia achitarii integrale a utilitatilor la intretinere si a chiriei contractual asumate,sub sanctiunea obligarii cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Daca locatarul in termenul notificat nu intelege sa achite debitul la asociatia de proprietari +chirie,in calitate de proprietar,pentru nerespectarea clauzelor contractuale,aveti dreptul sa il actionati in instanta,pentru recuperare debit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere mic57 mic57 Am mostenit un apartament pe care vreau sa-l inchiriez; contractul de inchiriere va fi incheiat pe o perioada de un an si va fi inregistrat la ANAF. In ... (vezi toată discuția)
Chiriașii nu au plătit chiria din luna mai miha12 miha12 Chiriași nu au plătit chiria din luna mai, contractul este valabil până în 31.12.20. Contractul este depus la anaf. În contract am scris ca rezilierea ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante client cu probleme claudia_d claudia_d Buna ziua, Avem o speta: sunt reprezentantul unei firme a carui client nu si-a platit datoriile catre noi de aprox. 1 an (contraval. chirie la punctul lor de ... (vezi toată discuția)