avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

In cazul in care sotul cere divortul fata de sotie, ei avand impreuna doi copii in varsta de 10, respectiv 22 (acesta fiind student pana la varsta de 26 de ani), bunuri constand intr-un apartament si un atutoturism, iar copiii decid sa ramana cu mama, cum se va face impartirea bunurilor si care e procentul din salariu al tatalui alocat pentru pensia alimentara a celor doi copii? Bunurile materiale vor ramane copiilor sau se vor imparti intre cei doi parinti?
Partajul bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei se face strict intre fostii soti, in functie de contributia lor la dobandirea acestora.

Contributia tatalui la cheltuielile de crestere a copiilor este de pana la 1/3 din venit.
Nu se stabileste pensie in divort pentru major decat in caz exceptional. El cere pe cale separata.
Bunurile sunt ale cui le-a muncit.
E bine sa luati in calcul si medierea ca modalitate de solutionare a situatiei dvs. mai ales ca este vorba de relatii de familie. La mediere puteti discuta cu privire la desfacerea casatoriei, partajul bunurilor comune, planul parental referitor la minor si orice altceva doriti dvs ca parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si partaj- cum se impart bunurile? talmacel talmacel Buna seara, Va rog sa imi spuneti daca vreau sa divortez ,dar fac 5 ani in septembrie 2012si nu mai vreau sa astept pana atunci cum se impart bunurile? ( ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara jocelin jocelin Buna ziua! In urma cu 2 ani am divortat din culpa comuna de sotul meu. De pe urma casatoriei au rezultat 2 copii minori pe care ii crestem in custodie ... (vezi toată discuția)
Despre partaj sindilaru sindilaru Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)