avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... SIPP - COMPONENTA
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

SIPP - COMPONENTA

Speta:
firma X are 8 puncte de lucru in tara, are constituit SIPP, cu lucratori in 7 puncte de lucru iar in al 8-lea il avem pe seful SIPP, care supervizeaza activitatea celorlalti lucratori din SIPP, dar are si atributii de prevenire si protectie la nivelul punctului de lucru nr. 8. Aceasta structura este stabilita printr-o decizie a directorului general, mentionand ca seful SIPP are atributii de supervizare, control a celorlalti lucratori din SIPP dar si atributii de prevenire si protectie pentru punctul de lucru nr. 10
Este ok asa? pt ca in unele judete ITM-ul local interpreteaza diferit legislatia.
Cel mai recent răspuns: elisa151 , utilizator 21:35, 9 Iunie 2015
Este OK, nu inteleg ce poate interpreta ITM-ul cand in NM de aplicare a leg 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006 se precizeaza
ART. 26
(1) Angajatorul va stabili structura serviciului intern de prevenire si protectie in functie de marimea intreprinderii si/sau unitatii si/sau riscurile la care sunt expusi lucratorii, precum si de distributia acestora in cadrul intreprinderii si/sau unitatii.
(......)
(3) Când angajatorul isi desfasoara activitatea in mai multe puncte de lucru, serviciul de prevenire si protectie trebuie sa fie organizat astfel incât sa se asigure in mod corespunzator desfasurarea activitatilor specifice.

Angajatorul hotaraste cum isi organizeaza activitatea serviciului intern de prevenire si protectie, nu ITM-ul.
mersi, aceeasi parare o am si eu - ca structura SIPP e stabilita prin decizie a directorului si ca seful SIPP poate fi si "lucrator" intr-un punct de lucru.
mersi de confirmare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza legala. va2le3 va2le3 Buna ziua, Unitate cu 160 salariati si un punct de lucru in alt judet cu 92 salariati, un total de 252 salariati. Pentru fiecare locatie prin ... (vezi toată discuția)
Sipp - lucrator desemnat mvasilescu mvasilescu As doriu sa stiu daca intr-o societate poate exista in acelasi timp SIPP si lucratori desemnati sau sunt doua forme diferite de organizare a activitatii de SSM (vezi toată discuția)
Serviciu intern cu un singur angajat sadrian sadrian Buna ziua. Daca in cadrul firmei exista Serviciul intern de prevenire si protectie si in cadrul acestui serviciu este angajata o singura persoana, aceasta nu ... (vezi toată discuția)