avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Serviciu intern cu un singur angajat
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Serviciu intern cu un singur angajat

Buna ziua.
Daca in cadrul firmei exista Serviciul intern de prevenire si protectie si in cadrul acestui serviciu este angajata o singura persoana, aceasta nu are totodata si calitatea de Sef al serviciului respectiv? Mentionez ca acest serviciu se afla in subordinea Directorului general.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:09, 13 Octombrie 2018
Pentru a primi mai multe informatii despre acest subiect, topicul dvs. va fi mutat in Sectiunea Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

www.avocatnet.ro/forum/105/S...
Buna ziua.
Ce profil, domeniu de activitate, si cati angajati are firma unde lucrati?
Articolul 23-HG1425/2006
(1) Serviciul intern de prevenire și protecție trebuie să fie format din lucrători care îndeplinesc cel puțin cerințele prevăzute la art. 49 și, după caz, alți lucrători.
(2) Conducătorul serviciului intern de prevenire și protecție trebuie să îndeplinească cerințele prevăzute la art. 50.

Articolul 26
(1) Angajatorul va stabili structura serviciului intern de prevenire și protecție în funcție de mărimea întreprinderii și/sau unității și/sau riscurile la care sunt expuși lucrătorii, precum și de distribuția acestora în cadrul întreprinderii și/sau unității.

Articolul 32
(1) Serviciul extern de prevenire și protecție trebuie să fie format din lucrători care îndeplinesc cel puțin cerințele prevăzute la art. 49 și, după caz, alți lucrători.
(2) Conducătorul serviciului extern de prevenire și protecție trebuie să îndeplinească cerințele prevăzute la art. 50.
(3) În cazul în care serviciul extern de prevenire și protecție este format dintr-o singură persoană, aceasta trebuie să îndeplinească cerințele prevăzute la art. 50.

Comparand cerintele pentru SIPP si SEPP se poate constata ca SEPP poate fi format dintr-o singura persoana conform alin. (3) iar potrivit alin. (2) se intelege ca trebuie sa aiba conducator.
Pe cale de consecinta, si in cazul SIPP se aplica aceleasi reguli ca si in cazul SEPP.
Indeplinesc conditiile prevazute la art.50 de 2 ani si 5 luni, dar in toata aceasta perioada am avut functia de lucrator desemnat si nu de sef al serviciului. Pot considera ca am fost prejudiciat din punct de vedere salarial in toata aceasta perioada?
Multumesc.
Vi s-a modificat fisa postului ca pe langa atributiile de lucrator desemnat sa le indepliniti si pe cele corespunzatoare SIPP?

Alte discuții în legătură

Neclaritati ssm razvanoo7 razvanoo7 Buna ziua! Conducerea companiei doreste infiintarea SIPP si vor ca eu sa coordonez acest serviciu, mentionez ca pana acum au beneficiat de serviciile unui ... (vezi toată discuția)
Ssm LIA1992 LIA1992 BUNA ZIUA! Am absolvit facultatea-contabilitate si master -CAFEC iar, recent am absolvit un curs SSM de 80 ore. As putea sa initiez un PFA sa pot presta ... (vezi toată discuția)
Specialist ssm si mediu lory_chiriac lory_chiriac Buna ziua. Am incadrat un salariat ca Specialist SSM conform cod COR, cod 226302 insa in fisa postului i-am pus si atributii pe partea de Mediu. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)