avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor pentru un conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor pentru un conflict de munca

am lucrat la o firma, si dupa ce am plecat nu mi-a mai platit salariul restant pe o luna si jumatate. am fost la itm si am facut sesizare, la care mi-au raspuns ca nu poate dovedi plata drepturilor salariale pe perioada mentionata de mine, si sa ma adresez instantei. daca ma poate indruma cineva cum sa fac asta. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 10 Iunie 2015
Buna seara,
Incercati o mediere a conflictului la un mediator, dar puteti sa va adresati si instantei prin introducerea unei actiuni. Termenul de prescriptie este de 3 ani si curge de la data la care ar fi trebuit sa primiti salariul restant. Dovada platii salariului trebuie facuta de angajator nu de dvs.
Trebuie formulata o cerere de chemare in judecata prin care solicitati instantei sa-l oblige pe fostul angajator la plata drepturilor salariale restante pentru perioada ......

Model de actiune - pe care trebuie sa-l adaptati la situatia dsv si sa-l actualizati cu textele de lege - gasiti aici:
[ link extern ]

La cererea de chemare in judecata atasati copie c.i.m., copie acte aditionale la c.i.m. si copie decizie de incetare a c.i.m.

Sarcina probei în conflictele de muncă revine angajatorului,
acesta fiind obligat să depună dovezile în apărarea sa până la prima zi de înfăţişare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu munca Anka1981 Anka1981 Se poate litigiu munca fără avocat? (vezi toată discuția)
Neplata salariilor claudiaiancu42 claudiaiancu42 Buna ziua, Lucrez la o firma din jud.Mures , firma de la care nu am luat salariul de 4 luni. Va rog sa ma indrumati ce as putea face ( legal ) si care sunt ... (vezi toată discuția)
Plata salariului restant dupa incetarea cim radubr radubr Mi-a incetat contractul de munca \"prin acordul partilor\" in data de 02.03.2017 fara a mi se face plata ultimei perioade lucrate. Carui for trebuie sa sa ma ... (vezi toată discuția)