avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

masa succesorala

Buna ziua.

Cum si cine stabileste masa succesorala la dezbaterea succesiunii? Evaluarea imobilului cine o face si in functie de ce?
In cazul in care cel dupa care se face succesiunea la data decesului a avut in derulare un credit acordat de banca, ce se intampla cu acesta? (creditul a fost facut de decedat la momentul la care acesta nu era casatorit). Fac mentiunea ca doi din mostenitorii legali sunt copiii minori ai acestuia. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 12:25, 10 Iunie 2015
Masa succesorala cuprinde toate bunurile detinute ,inclusiv datoriile, in momentul in care se merge la notar se face o lista cu bunurile stiute iar notarul va obtine certificatele si documentele necesare.
Valoarea imobilului se poate stabili prin evaluare sau conform grilei notariale.
Plata datoriilor si "incasarea" mostenirii se va face in functie de cota fiecaruia dintre mostenitori.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2015
IONICA VADUVA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunici - provincie Camina33 Camina33 Buna ziua, Am sa incerc sa detaliez cat mai clar posibil aceasta speta. In urma cu 3 ani a decedat tatal meu, 6 luni mai tarziu a decedat fratele lui, ... (vezi toată discuția)
Succesiune atacata de creditori relyrely2010 relyrely2010 Buna seara, Sotul meu a decedat in urma cu 2 luni, iar mostenitori sunt eu si fiul nostru, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarele probleme: 1.Care este ... (vezi toată discuția)
Mod de calcul valoare masa succesorala doar_dana doar_dana Cum se calculeaza valoarea unor terenuri si imobile ce urmeaza a face obiectul dezbaterii masei succesorale? (vezi toată discuția)