avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... uz de fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

uz de fals

buna as dori sa stiu si eu ce pedeapsa se primeste pentru falsificarea mai multor copii de buletine,facturi ma refer la schimbarea adresei?? pentru a scoate diverse produse ???conteaza valoarea produselor cumva pentru pedeapsa?? as dori sa dau timpul inapoi ca as plati toate produsele numai sa nu fiu cercetat ......ce sa fac ??ce anume ma sfatuiti sa fac??:((ajutati-ma cu sfaturi multumesc
baietasu a scris:

buna as dori sa stiu si eu ce pedeapsa se primeste pentru falsificarea mai multor copii de buletine,facturi ma refer la schimbarea adresei?? pentru a scoate diverse produse ???conteaza valoarea produselor cumva pentru pedeapsa?? as dori sa dau timpul inapoi ca as plati toate produsele numai sa nu fiu cercetat ......ce sa fac ??ce anume ma sfatuiti sa fac??:((ajutati-ma cu sfaturi multumesc

In primul rand v-as sfatui sa angajati un avocat pentru a va sustine interesele.Ar trebui totusi sa explicati mai pe larg care sunt faptele.
Doar din cele relatate de dvs.,relatarile fiind foarte neconcludente,mai ales cu privire la fapte,sunteti pasibil de condamnari pentru art.288 c.p.,"fals material in inscrisuri oficiale"-3 luni la 3 ani,pentru art.290 c.p.,"fals in inscrisuri sub semnatura privata"-3 luni la 2 ani,pentru art.291 c.p."uzul de fals" -3 luni la 3 ani si eventual,pentru art.215al.2,"inselaciune" 3 ani la 15 ani.In functie de numarul faptelor,de gravitatea lor si de prejudiciul cauzat vi se poate acorda si un spor de pedeapsa.Daca veti da lamuriri suplimentare ajutorul ar putea fi mai documentat,dar si mai consistent.
Din pacate timpul nu poate fi dat inapoi, iar scuzele nu mai au nici un rost.
Asa ca va trebui sa va concentrati pe viitor.
Un prim pas, asa cum a mentionat si colegul de mai sus, este acela de a lua legatura cu un avocat. Dupa ce ii veti explica detaliat despre ce anume este vorba, el va poate indruma ce anume ar trebui sa faceti.
Un al doilea pas ar fi acela de a invata din greselile pe care le-ati facut si a nu le mai repeta pe viitor.
Mult noroc.

Laura Saed
Psihoterapeut
Consultant/Consilier Business
Laura Saed a scris:

Din pacate timpul nu poate fi dat inapoi, iar scuzele nu mai au nici un rost.
Laura Saed
Psihoterapeut
Consultant/Consilier Business

In domeniul penal scuzele au un rost ! Art. 74 din Codul penal arata ca pot constitui circumstante atenuante atat atitudinea sincera - care presupune regretul - cat si staruinta de a indeparta rezultatele infractiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals în acte szenikop szenikop Fostul meu soţ a falsificat un contract de vânzare cumpărare, falsificând şi semnăturile martorilor. Ce urmări legale poate avea (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa se aplica? Nina1 Nina1 Ce pedeapsa se aplica unei persoane pusa sub invinuire pentru infractiunile prevazute de art. 290 Cod penal , art. 26 raportat la art. 289 Cod penal, art. 291 ... (vezi toată discuția)
Nereguli angajatori mari-ana mari-ana Daca o persoana cu functie de conducere intr-o institutie emite o adeverinta falsa care atesta ca un fost angajat este incadrat in prezent cu CIM in institutia ... (vezi toată discuția)