avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Refuzul dreptului la vorbitor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Refuzul dreptului la vorbitor

Buna ziua,
Am o intrebare la dumneavoastra, am o cunostiinta care este sub arest preventiv,s-a facut cerere din partea familiei pt a merge la el la vorbitor, iar dna procuror refuza acest drept,imi puteti explica de ce , din ce cauza, ce este de facut?este arestat pt tulburarea ordinii publice, va rog sa mi spuneti cat mai urgent, multumesc mult.
Este reținut în arest preventiv dacă judecătorul de instrucție este de aceeași părere cu procurorul sau în cazul în care Camera de instrucție dispune acest lucru. Este reținut în arest preventiv dacă există indicații clare că a săvârșit infracțiuni grave și:

nu aveți o adresă cunoscută în Romania;
exista suspiciunea de si pentru a părăsi țara;
a încercat să eludeze procedurile judiciare în trecut;
a fost condamnat pentru că a evadat din închisoare, pentru că a ajutat un deținut să evadeze sau pentru că a încălcat restricțiile privind domiciliul, precum și dacă
există motive să se considere că are intenția să fugai;
a mai fost condamnat, ceea ce sporește probabilitatea unei recidive.

De asemenea, se pot impune măsuri restrictive sau poate fi eliberat.

Puteti merge la procurorul in cauza sa cereti audienta si sa va explice motivul refuzului de a avea vorbitor cu familia ...
Dreptul persoanei arestate preventiv în cursul urmăririi penale de a primi vizite şi de a comunica cu mass-media poate fi realizat numai cu acordul procurorului care efectuează sau supraveghează urmărirea penală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestul la domiciliu denisa123 denisa123 Buna ziua! Imi puteti spune si mie va rog mai exact ce inseamna arestul la domiciliu, care sunt conditiile ce tb indeplinite, daca se executa si in regim ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala grava robdum robdum Buna Ziua, O cunostinta a fost vatamata grav de catre trei indivizi, pierderea iremediabila a vederii cu un ochi, coaste rupte, maxilar rupt, intr-un cuvant ... (vezi toată discuția)
Arest in domiciliu oltul oltul care sunt conditiile aplicarii arestului in domiciliu? (vezi toată discuția)