Buna ziua,
Am o intrebare la dumneavoastra, am o cunostiinta care este sub arest preventiv,s-a facut cerere din partea familiei pt a merge la el la vorbitor, iar dna procuror refuza acest drept,imi puteti explica de ce , din ce cauza, ce este de facut?este arestat pt tulburarea ordinii publice, va rog sa mi spuneti cat mai urgent, multumesc mult.
Este reținut în arest preventiv dacă judecătorul de instrucție este de aceeași părere cu procurorul sau în cazul în care Camera de instrucție dispune acest lucru. Este reținut în arest preventiv dacă există indicații clare că a săvârșit infracțiuni grave și:
nu aveți o adresă cunoscută în Romania;
exista suspiciunea de si pentru a părăsi țara;
a încercat să eludeze procedurile judiciare în trecut;
a fost condamnat pentru că a evadat din închisoare, pentru că a ajutat un deținut să evadeze sau pentru că a încălcat restricțiile privind domiciliul, precum și dacă
există motive să se considere că are intenția să fugai;
a mai fost condamnat, ceea ce sporește probabilitatea unei recidive.
De asemenea, se pot impune măsuri restrictive sau poate fi eliberat.
Puteti merge la procurorul in cauza sa cereti audienta si sa va explice motivul refuzului de a avea vorbitor cu familia ...
Dreptul persoanei arestate preventiv în cursul urmăririi penale de a primi vizite şi de a comunica cu mass-media poate fi realizat numai cu acordul procurorului care efectuează sau supraveghează urmărirea penală.