Ma aflu in pozitia unui proprietar(de curand am achizitionat un teren arabil intravilan) si din nefericire este vorba de o suprapunere virtuala. Suntem 7 proprietari si toate cele 7 parcele sunt deplasate(in acte) cu aproximativ 3m. Pe nici una din cele 7 parcele, deocamdata, nu exista constructii si am inteles ca in absenta constructiilor se poate solutiona mai repede.
Intrebarea mea este, daca expertul topografic care a comis gresala cu amplasarea CF-ului in teritoriu, are obligatia de a rectifica greselile omise? Care sunt pasii de urmat in vederea solutionarii? La ce suma s-ar ridica eventualele costuri din partea mea(eventual al tuturor celor 7 proprietari)? Ce se intampla daca primul proprietar nu este de acord cu solutionarea suprapunerii virtuale? As avea nevoie de un avocat pentru o solutionare prompta?
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra,
Va multumesc frumos,
O zi buna,
Claudiu Demian Cluj-Napoca
de unde anume ati aflat de suprapunerea virtuala? in mod normal cel care a executat documentatia receptionata cu suprapunerea este responsabil, dar acest lucru trebuie verificat in arhive CF. se poate sa fii aparut greseala mult in urma, fie la intabularea initiala a lotului, fie la dezmembrarea in cele 7 parcele (banuiesc ca cele 7 parcele provin dintr-o dezmembrare mai veche)!
Cadastru gresit
AFANFANA
In anul2006 un vecin face cadastru propietati sale i-l pune hortofoto plan ,optine nr cadastral
acum in 2015 doresc sa fac si eu cadastrul pe propietatea de ... (vezi toată discuția)