avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Suprapunere cadastrala virtuala
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Suprapunere cadastrala virtuala

Buna ziua,

Ma aflu in pozitia unui proprietar(de curand am achizitionat un teren arabil intravilan) si din nefericire este vorba de o suprapunere virtuala. Suntem 7 proprietari si toate cele 7 parcele sunt deplasate(in acte) cu aproximativ 3m. Pe nici una din cele 7 parcele, deocamdata, nu exista constructii si am inteles ca in absenta constructiilor se poate solutiona mai repede.
Intrebarea mea este, daca expertul topografic care a comis gresala cu amplasarea CF-ului in teritoriu, are obligatia de a rectifica greselile omise? Care sunt pasii de urmat in vederea solutionarii? La ce suma s-ar ridica eventualele costuri din partea mea(eventual al tuturor celor 7 proprietari)? Ce se intampla daca primul proprietar nu este de acord cu solutionarea suprapunerii virtuale? As avea nevoie de un avocat pentru o solutionare prompta?

Astept cu interes raspunsul dumneavoastra,
Va multumesc frumos,
O zi buna,
Claudiu Demian Cluj-Napoca
Cel mai recent răspuns: Anca Brinzaru , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 14:48, 15 Iunie 2015
Reglementarea privind suprapunerea virtuala o regasiti in ordinul ANCPI 700/2014
cap 4.2.3.6,
de unde anume ati aflat de suprapunerea virtuala? in mod normal cel care a executat documentatia receptionata cu suprapunerea este responsabil, dar acest lucru trebuie verificat in arhive CF. se poate sa fii aparut greseala mult in urma, fie la intabularea initiala a lotului, fie la dezmembrarea in cele 7 parcele (banuiesc ca cele 7 parcele provin dintr-o dezmembrare mai veche)!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme ancpi / oncpi kyky_micky kyky_micky Buna ziua. Am o problema cu cadastrul, mai exact o fasie de 2 metri latime si 50 lungime se suprapune in actele cadastrale cu cele ale vecinului (acea portiune ... (vezi toată discuția)
Suprapunere cadastrala virtuala danielascepchin danielascepchin Buna ziua! As dori lamuriri cu problema cu care ma confrunt acum. In noiembrie 2004 familia mea am cumparat in indiviziune cu o alta familie un teren de 900 ... (vezi toată discuția)
Cadastru gresit AFANFANA AFANFANA In anul2006 un vecin face cadastru propietati sale i-l pune hortofoto plan ,optine nr cadastral acum in 2015 doresc sa fac si eu cadastrul pe propietatea de ... (vezi toată discuția)