avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond special asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond special asociatie de proprietari

Din cauza unor restante pentru blocul nostru s-a esalonat datoria catre RADET aceasta fiind impartita pe listele de plata ca "Fond de esalonare" in mod egal pentru fiecare apartament.

Daca nu doresc sa platesc aceste sume exista un temei legal ?
Pot interveni penalitati pentru acest fond special ?

Multumesc.
@cyan

Pana cand nu se va schimba legea 325/2006 referitor la conditiile obligatorii de deconectare de la sistemul centralizat, ramanem captivii ei si le respectam, daca nu vrem sa avem necazuri de tot felul.
De ce si pentru ce, este o tema pe care am dezbatut-o pe acest forum in sute de topicuri. Nu mai intru acum in amanunte, ca sa ne pastram in speta propusa de utilizator.

Eu nu v-am intrebat ce ati face cu procesele in instanta, v-am intrebat daca preferati sa nu platiti si sa vi se taie apa .... sau sa platiti, in speranta ca veti recupera acesti bani vreodata, si sa ramaneti cu apa.
Ati avea de ales numai intre aceste doua optiuni pentru ca altele in relatia cu furnizorul nu exista.
Restul, cu datul in judecata, este o chestiune ulterioara si, evident, de luat in calcul. Dar sa stiti ca nici faptul ca ma duc la judecatorie si dau pe cineva in judecata nu-mi va asigura recuperarea instant a banilor, indiferent din ce cauza acesti bani nu exista pentru a plati facturile.
Sunt chestiuni practice, concrete, pe care trebuie sa le luam in calcul atunci cand judecam si vrem sa rezolvam problemele.
Teoriile de genul celor "de ce eu?" nu rezolva in niciun caz problema.

:offtopic: Cat priveste site-ul meu, v-as sugera sa va uitati la situatia financiara si la situatia platilor facturilor si .... abia pe urma la liste, inclusiv la situatia financiara pe trim.1 / 2015. ;)
Asta ca sa vedeti ca .... aparentele inseala.
Si, inca ceva: nici nu stiti (si vorbesc la modul foarte serios) cat adevar cuprinde sintagma dv:
Restantele fac parte din "avantajele" si farmecul convietuirii la bloc.

Nici nu stiti cata cunoastere a firii umane iti releva aceste restante ale locatarilor. Nici nu banuiti ce comoara ascunde cuvantul "avantaje" pentru proprietari si pentru asociatie in egala masura!
N-as fi spus nimic din toate acestea, daca site-ul n-ar fi public si dv. n-ati fi facut remarca.
Va spun sincer ca sunteti de admirat. =D>
Cred ca detineti un cont din care "alimentati" pe ascuns plata facturilor!:) Comoara lui Monte @elga50?:hm:
Am precizat ca platesc sa nu raman fara apa ("As plati intretinerea in continuare pana la o decizie definitiva a instantei") dar ce faci daca ceilalti nu sunt "solidari" X-( si tot ramai fara apa?
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2015
cyan, moderator
Yes! :thumbup:
Am inchis cercul. Deci trebuie ca toti sa plateasca solidar pentru ca toti vor avea parte de utilitati. Si parerea mea este sa se faca in mod egal deoarece aici nu e vorba de cat revine fiecaruia dupa cum a consumat in trecut, ci se pune problema de principiu: a avea apa sau a nu avea apa. Intrebarea hamletiana in varianta blocatara.

:offtopic: Cat priveste "comoara" din contul ascuns sta de fapt in respectarea stricta a sistemului de penalizare si de ...., sa nu va mirati, suna cam cinic, dar economia si matematica nu stiu decat de cifre, ingaduinta fata de restantieri.
Sa nu va mire daca am sa va spun ca unii dintre ei sunt revoltati ca trebuie sa plateasca atatea penalizari, dar prefera in continuare sa le plateasca decat sa-si ia de la gura, de la berica, de la gratarel, de la vacante, de la muraturi, de la hainute si pantofiori, gadgeturi cat mai noi etc., spunandu-mi mie, ca si cum as fi venita de pe Marte, nu vecina de-a lor, ca vara e sezonul vacantelor si n-au bani, ca toamna incepe scoala, ca se face aprovizionarea de toamna si iar n-au bani, apoi vine Craciunul si Revelionul si, deh(!), la sarbatori ca la sarbatori, cheltuieli mari, salarii si pensii mici si iar n-au bani, apoi trec sarbatorile si sunt storsi de bani si o sa-si revina mai in primavara cand, ce sa vezi(?), apare Pastele si iar n-au bani .... si tot asa, o tin an de an. Basca boli majore cu operatii costisitoare, basca creditarea rudelor care nu le mai dau datoria inapoi de ani de zile, basca o reamenajare totala a locuintei etc.
In fata asaltului a tot felul de justificari care nu aduc bani, ci, daca stai sa te uiti in gura 'mnealor mai mult pagubesti, n-ai decat o solutie: penalizarile. Pentru ca marea majoritate isi platesc restantele, mai taras, mai grapis, si le platesc.
Deja se observa lipsa de compasiune şi omenia "şefilor" de Asociaţii fata de persoanele defavorizate sau care nu din vina lor trăiesc la limita saraciei, posibil handicapati, etc.
Gata, acestia stiu una si buna - sa punem penalizari, sa le luam eventual apartamentele datorita cumulului de restante si penalizari, care la 0,2%/luna sunt CRIMINALE PENTRU CEI SARACI !
Chiar sa nu mai existe credinta, cum ajungem sefi, cum abia asteptam sa-i buzunarim pe amarâti, ajutând statul prin firmele furnizoare de Utilitati care pun niste preturi pe care nu le poate suporta oricine ?Si mai e ceva - de ce sa plateasca restul pentru un restantier la Utilitati ?
Daca acestia nu si-au platit datoriile, exista solutia sistarii Utilitatilor doar la acestia, fara a afecta bunii platnici !
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iunie 2015
rmf, utilizator
Si cum le tai apa, daca sunt la mijloc de coloana si nu-ti permit nici macar intrarea in locuinta?

Alte discuții în legătură

Nelamurire plata esalonare apa nova bsb1975 bsb1975 Buna ziua, Blocul in care locuiesc are o esalonare a restantelor la Apa Nova ce se intinde pe o perioada de 12 luni. Mai sunt de plata acum 5 si odata cu ... (vezi toată discuția)
Penalizari ursulina ursulina Bună ziua! Sunt administrator şi am următoarea problemă. Am un restanţier care are o datorie de 2300 lei, cu care sunt în proces. Pentru o factură ... (vezi toată discuția)
Dreptul la apa calda sau la apa rece Badeaic Badeaic buna ziua! fac parte dint-o asociatie de locatari in care sunt cuprinse doua scari de bloc. apa rece ne este furnizata de apanova, iar cea calda de catre ... (vezi toată discuția)