avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Coeficient aplicat la pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Coeficient aplicat la pensionare

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca acel coeficient de 1,07% se aplica la pensia anticipata sau la pensia pentru limita de varsta?

Multumesc,

O zi buna!

Raluca Niculescu
Cel mai recent răspuns: perlutza , utilizator 15:59, 10 Iunie 2015
La toate felurile de pensii ale caror drepturi s-au deschis dupa 01/01/2011.
Multumesc,
Deci daca prima a fost pensionarea anticipata se aplica la aceasta nu la momentul cand se trece la pensionare pentru limita de varsta. Sau cum se procedeaza?

1. Coeficientul se aplica punctajului mediu anual inscris pe decizie si pe cuponul de pensie.

2. Astfel se modifica si cuantumul pensiei.
Indicele de corectie se aplica la prima deschidere de drepturi,daca acesta a avut loc dupa 01/01/2011.
Indiferent de forma de pensionare.
Multumesc frumos.

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la recalcularea pensiei in urma deciziei curtii constitutionale tutule tutule buna ziua, as dori sa ma lamureasca cineva de ce nu beneficiez si eu de recalcularea pensiei cu luarea in calcul a indicelui de corectie,cf.dispozitiilor ... (vezi toată discuția)
Poate creste punctajul pensiei fara documente suplimentare? riadna56 riadna56 Buna ziua am iesit la pensie anticipata partial la data de 01.06.2012 cu un punctaj de 1,84225.In luna ianuarie 2013 punctajul a crescut la 1,95279. La ... (vezi toată discuția)
Coeficient pensie wap54 wap54 Buna ziua, Se tot vorbea la Tv despre ceficientul de actualizare sau cam asa ceva a pensiilor emise din anul 2011 si 2012. Eu sunt pensionar din 2011 si nu ... (vezi toată discuția)