Salut, azi am facut o mare prostie. Am furat dintr-un magazin. Am fost prins. Furasem in valoare de 3.80 ron. M-a prins paznicul si mi-a aratat filmarea pe camera cand savrseam actul. Problema e ca eu mai facusem asta si inainte. M-a pus sa estimez valoarea prejudiciului si eu am estimat ca undeva pe la 70 lei. Problema acum, e ca magazinul , mai exact "seful" magazinului are o politica care spune ca daca esti prins la furat platesti icontravaloarea 1000%, in cazul meu 700 ron. Intrebarea mea: daca nu platesc, ce patesc? Sunt minor, am 17 ani. Nu am mai fost prins furand.
Pentru 3,80 lei sa implice politia? Ce ati furat, o acadea?
Nu sunt de acord cu fapta dvs si pe viitor va sfatuiesc sa va bagati mintile in cap ca veti infunda puscaria pana la urma daca o luati in directia asta.
Dar acum, daca cei de la magazin pentru 3,80 lei va cer 700 lei, sesizati dvs politia ptr santaj, asumati-va fapta.
Sunt de accord cu Dvs. domnule avocat,dar nu e posibil sa intri in magazin si sa furi!!Di cauza celor ca acest "domnisor"tot occidentul scuipa cand aude cuvantul ROMAN!
Cand unul nu are ce sa manance si isi ia o paine,inteleg!Dar intrare sa furi bautura sau dulciuri,nu!Din cate inteleg,nu este chiar asa de grava situatia financiara,nu se pune problema ca nu reuseste sa plateasca 700 de lei,doar daca se intampla ceva in cazul in care refuza
Parerea mea e ca trebuie sa plateasca,ca sa se invete minte ca furand,la urma platesti mai mult decat ai castigat!Poate odata si odata vom invata si noi sa fim cinstiti!
Nu cred ca ati inteles ce am spus, nu am spus sa nu plateasca, am spus sa plateasca conform legii penale, sa-si asume responsabilitatea faptei, nu sa cada prada santajului, nu magazinul este cel in masura sa aplice o sanctiune in cazul unui furt, magazinul trebuia sa urmeze calea legala si sa sesizeze politia.