avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal fara sa fi facut o infractiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal fara sa fi facut o infractiune

Buna , vreau sa aflu cum este posibil sa am dosar penal fara sa fi facut o infractiune .Din cate mi s-a spus stiu despre ce este vorba ... niste baieti din sat de la mine au intrat in scoala si au furat din 2 calculatoare toate componentele... eu fiind de la oras mi leau dat mie sa le vand , eu nestiind de unde provin acestea . Pe acesti baieti ia prins politia in fapt .. furand guma de mestecat , sa ajuns la aprente si asa mai departe descoperind ca amprentele sunt acelasi cu cele gasite in scoala .Iar eu am fost bagat ca si complice pentru ca am vandut acele componente, m-am prezentat la politie am dat declaratie , am cumparat inapoi componentele , leam predat ... iara am dat o declaratie si au zis ca sunt liber . Astazi a venit un agent trimis de primarie sa ma prezint pentru ca am dosar penal si vrea sa deschida o ancheta , din cate am ineteles de la politia din sat eu nu am fost de vina pentru ca nu am stiut de unde sunt aceste componente . Iar acum uite ca mi-au facut dosar fara sa stiu... oare este legal sa imi faca dosar "pe la spate?" .Daca nu este legal va rog sa imi ziceti ca voi actiona prin tribunal si am sa ii dau in judecata .
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2010
c.florian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciolca , Consultant resurse umane 17:08, 2 August 2010
dosarul s/a inceput inca de cand ati dat declaratie si ati returnat bunurile. insa impreuna cu hotii sunteti implicat la savarsirea infractiunii, binenteles pana probati contrariul. mergeti fara probleme si dati declaratie in care relatati ca nu stiati de unde provin bunurile si astfel nu ve ti avea probleme.
Presupun ca s-au inceput cercetari penale cu privire la faptele savarsite de catre ceilalti, fiind si dv. cercetat in acest dosar. E posibil ca asupra dumneavoastra sa planeze suspiciuni cu privire la tainuirea bunurilor furate.
Insa daca nu sunteti vinovat se va dispune o solutie de neurmarire in final.
Nu va face nimeni dosar penal pe la spate, asa sunt procedurile.
Daca baietii erau din satul dvs, cum de nu ati aflat ca, de la scoala din sat s-au furat calculatoarele? Imposibil... se duce vestea.. SATUL ESTE MIC .
Apoi, dvs cum de nu i-ati intrebat de unde provin acele calculatoare sau componentele? Ce obligatie aveati sa le vindeti?
Aceste aspecte vor sa le clarifice anchetatorii... Fara dvs nu vor putea afla cum si din ce motive au ajuns la dvs bunurile furate...
De aceea trebuie sa va prezentati.. si dupa ce vor fi audiati toti cei implicati, se va putea stabili gradul de vinovatie a fiecarui participat si in ce calitate: de faptuitor sau complice la infractiune...... sau nevinovatia cuiva..
Pana atunci, dvs trebuie sa va prezentati pentru a ajuta cercetarea sau urmarirea penala. Neprezentarea dvs va poate complica situatia. Din moment ce ati fost chemat, dosarul nu este facut "pe la spate" , dar nici nu va cere nimeni acceptul sa vi-l faca.
Se poate ca in final sa fie un NUP (neinceperea urmarii penale).Daca nu aveti nici o vina, nu aveti de ce sa va speriati., Este bine ca ati acoperit prejudiciul.
Ultima modificare: Joi, 29 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
Conteaza foarte mult ce au declarat cei care au sustras calculatoarele,si anume daca au declarat ca v-au adus la cunostiinta ca au sustras calculatoarele si s-au inteles cu dvs. sa-i ajutati cu vinderea partilor componente. Daca exista neconcordante intre declaratiile dvs. si cele ale autorilor furtului, organele de ancheta sunt obligate sa organizeze confruntarea dvs. cu autorii furtului, ocazie cu care vedeti ce au declarat ei si puteti sa-i combateti sustinand faptul ca dvs. sunteti nevinovat si ca nu ati stiut ca acele calculatoare au fost furate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat billa billa Buna ziua...In urma cu 5 zile am fost arestat eu impreuna cu 2 baieti pentru furt calificat,unu a dormit in masina si a fost vazut de procuror ca martor , unu ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o marfa care mai apoi s-a dovedit a fi furata.ce se poate intampla? george 5 george 5 Acum 7 luni am cumparat de la cineva niste plasa de sarma.Cel in cauza s-a descoperit ca o avea sustrasa de la o oarecare inteprindere.A fost ridicata de ... (vezi toată discuția)
Ce risc pentru furt? CurtisEffland CurtisEffland O să încerc să vă povestesc cât mai pe scurt problema cu cele mai importante detalii. Eram intr-o zi cu vărul meu la un supermarket, am petrecut ceva ... (vezi toată discuția)