avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua.Am si eu o intrebare.In anul 2006 am luat un credit de nevoi personale suma de 17.000 ron fiind si sotia coplatitor.In anul 2010 am fost dat in somaj si nu am mai putut onora ratele la banca.In data de 03.11.2014 s-a solicitat incuviintarea de executare silita a creditului pentru a restituii suma de 25.482 ron.La care m-i se face poprire din salar atat mie cat si sotiei din luna decembrie 2014.Mentionez ca din 2013 lucrez la o firma de transpoturi feroviare si pana in anul 2014 nu am primit nici o notificare de la firma de recuperare.
INtrebarea mea este daca mai pot sa invoc prescriptia de 3 ani si daca mai pot recupera sumele in urma popririi.
Contestatie nu am facut deoarece nu am stiut pana azi citind pe forumul d-stra.
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2015
bunicug, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:51, 10 Iunie 2015
Fara a cunoaste documentele din dosarul de executare silita este hazardat a ne pronunta asupra prescriptiei
Executarea silita este demarata la cererea creditorului
Tot creditorul are dreptul sa staruie in cererea de executare silita
Termenul de prescriptie se intrerupe si se reia cu orice act incheiat de catre executorul judectaoresc,astfel ca executarea silita se poate derula pe parcursul mai multor ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand inceteaza executarea silita bogdan1982 bogdan1982 Buna ziua, As dori sa aflu cateva informatii privitor la o executare silita asupra mea. Am contractat un credit de 10.000 ron in 2008 pe care nu l-am mai ... (vezi toată discuția)
Despre termenul de prescriere, nu doar pareri, ci baza legala narcisa_salbatica narcisa_salbatica Buna seara! Pentru un credit contractat in 2008, s-au achitat rate pana la cea aferenta lunii decembrie 2009. Dupa aceea, au urmat desigur telefoane si adrese, ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie credit fyl fyl M-am trezit acum cu o executare pentru un card de credit care l-am achitat acum cinci ani si nu stiu unde sint acele acte sau daca le mai am.Asta s-a intimplat ... (vezi toată discuția)