avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Criterii admisibilitate cerere cu valoare redusa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Criterii admisibilitate cerere cu valoare redusa

Buna seara
Doresc sa chem in judecata AJFP si CAS pt a solicita daune morale deoarece m-au tarat in judecata si m-au injosit timp de un an pt un pretins debit din 2008, fara a si executa obligatia de informare anuala si prevederile privind transmiterea datelor personale. Cererea a ramas fara obiect deoarece dupa multe si indelungi insistente au constat retinerea la sursa a pretinsului debit.
Este aceasta o speta care se poate judeca tinand cont de criteriile de la art. 1028 (cred) NCPC?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 11:12, 11 Iunie 2015
Domeniul de aplicare a procedurii cu privire la cererile de valoare redusă: Reţineţi faptul că procedura cu privire la cererile de valoare redusă are un domeniu de aplicare limitat. Cererile cu o valoare mai mare de 10.000 lei la data sesizării instanţei sau cele care sunt menţionate la art. 1.025 alin. (2) şi (3) din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, republicată, cu completările ulterioare (cererile în materie fiscală, vamală sau administrativă; cererile privind angajarea răspunderii statului pentru acte sau omisiuni în cadrul exercitării autorităţii publice; cererile referitoare la: starea civilă sau capacitatea persoanelor fizice, drepturile patrimoniale născute din raporturile de familie, moştenire, insolvenţă, concordatul preventiv, procedurile privind lichidarea societăţilor insolvabile şi a altor persoane juridice sau alte proceduri asemănătoare, asigurări sociale, dreptul muncii, închirierea unor bunuri imobile, cu excepţia acţiunilor privind creanţele având ca obiect plata unei sume de bani, arbitraj şi atingeri aduse dreptului la viaţă privată sau altor drepturi care privesc personalitatea) nu pot fi soluţionate potrivit acestei proceduri.

Nu se aplica in materie administrativa cum este cazul dvs.
Da, multumesc, banuiam, dar aveam nevoie de sfatul cuiva cu experienta/practica, ceea ce am si gasit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare suma mica - temei de drept, procedura iancu123 iancu123 conform noului cod de procedura s-a introdus o noua procedura de judecata in cazul recuperarii sumelor mici? (vezi toată discuția)
Indicare gresita temei de drept bellabianca52 bellabianca52 Buna ziua, In vazul unei cereri de valoare redusa, reclamantul a indicat in formularul CVR ca temei de drept 1014 - ordonanta de plata. Ce pot invoca? ... (vezi toată discuția)
Cui ma adresez, carei instante de judecata. noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa ma adresez in cazul unui litigiu comercial, valoare 2500 lei. Stiu ca recent a intrat in vigoare o procedura ... (vezi toată discuția)