avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare la mostenire

Buna ziua,
Acum 15 ani mama mea a renuntat la mostenirea din partea parintilor sai in favoarea fratelui ei.Acesta a decedat acum 12 ani fara a avea mostenitori.Care sunt mostenitorii legali ai unchiului meu fara copii.Mama mea deci sora care in trecut a renuntat la mostenire in favoarea fratelui decedat fara mostenitori mai are vreun drept la mostenire dupa decesul fratelui?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:54, 11 Iunie 2015
Trecand peste exprimarea neriguroasa "mama mea a renuntat la mostenirea din partea parintilor sai in favoarea fratelui ei", care daca ar fi fost asa ar fi insemnat de fapt o acceptare a mostenirii urmata de o transmitere a acesteia catre fratele ei (unchiul dvs.) si revenind la obiectul intrebarii, mama dvs. isi mosteneste acum fratele, chiar daca acum 15 ani a renuntat la mostenirea de la mama. Sunt doua succesiuni distincte, dupa mama si dupa frate. Bafta!
Asta era ideea ,daca mama trebuie sa dezbata mostenirea dupa fratele ei decedat fara copii.
Pentru ca un notar destept i-a spus ca nu mai este nevoie sa dezbata succesiunea ca este direct mostenitoare in urma dezbaterii succesiunii dupa parinti chiar daca a renuntat in favoarea fratelui la acea vreme
De dezbatut succesiunea nu ar fi obligatoriu, insa este recomandat, ca sa nu se trezeasca ca bunurile ajung in proprietatea statului (de fapt a UAT-ului) ca fiind mostenire vacanta.

PS Ulterior am vazut ca fiind vorba de 12 ani nu se mai poate discuta de optiunea acceptarii succesiunii.
Ultima modificare: Joi, 11 Iunie 2015
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare drept de mostenire decs decs Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o solutie / sugestie. Este vorba despre casa parinteasca a mamei mele aflata este intr-un sat din Teleorman. Este ... (vezi toată discuția)
Succesiune intarziata gabriela_ruta@yahoo.com gabriela_ruta@yahoo.com Succesiune intarziata Mama tatalui meu cu fratele ei n-au facut succesiune dupa parinti, toti sunt acum decedati, inclusiv tata. Daca am actele doveditoare ... (vezi toată discuția)
Act de acceptare tacita a succesiunii ContSters238389 ContSters238389 As dori sa aflu daca declaratia prin care am declarat ca sint de acord ca sotia supravietuitoare a unchiului meu sa foloseasca cit timp traieste si partea mea ... (vezi toată discuția)