avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

Sunt nascuta in 12.12.1954 si am inscrisa in cartea de munca operioada totala de munca de 25 de ani .Pe langa acestia am 18 luni de somaj si un total suplimentar de 6 ani raportat la grupele I si II de munca.As dori sa stiu urmatoarele:
1. daca pot solicita pensionare anticipata in anul 2009
2. daca se iau in calcul si cum, un total de 6 ani suplimentari prin munca in grupele I si II de munca
3. daca se iau in calcul lunile de somaj
4. care sunt criteriile de acordare a punctelor de pensie si care este valoarea unui punct de pensie
5. daca indeplinesc conditiile corespunzatore stagiului complet de cotizare conform datelor de mai sus
6. ce posibilitati exista de a intregii stagiul complet de cotizare in cazul in care acesta nu este complet in situatia in care nu mai desfasor nici o munca
As dori un raspuns cat mai explicit pentru ca dupa informatiile pe care le am pana acum, sunt foarte confuza si doresc sa demarez formalitatile de pensionare neavand nici un venit si nici un loc de munca.Si a ma plimba prin hatisul legislativ aferent acestei probleme este o adevarata aventura pentru mine
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:05, 3 Iulie 2009
Va rog sa-mi spuneti ce inseamna "un total suplimentar de 6 ani raportat la grupele I si II de munca". Este perioada in care ati lucrat in grupe sau altceva?

Perioada de somaj nu este avuta in vedere la acordarea pensiei anticipate partiale sau la acordarea pensiei anticipate.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
cei 6 ani reprezinta numarul total de luni acordate suplimentar in raport cu numarul anilor lucrati in cele doua grupe de munca
Atunci va rog sa-mi spuneti, concret, perioada lucrata in grupa I de munca si perioada lucrata in grupa II de munca.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
grupa II de munca l974 - l979 grupa I 1979 - 1986
si inca 6 ani 1986 -1992 grupa II

Alte discuții în legătură

Pensionare pentru grupa speciala de munca echo echo Buna! Ma numesc Gheorghe si am varsta de 55 de ani si 3 luni. Am lucrat 21de ani si 8 luni in conditi speciale de muca si 12 ani in grupa a II-a de munca ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa ma pensionez? mariatomas mariatomas Buna ziua, Sunt nascuta in 05.07.1956. Am o vechime in munca de 32 de ani. In acest timp am lucrat: - in grupa a II a de munca -19 ani si 1 luna, - in ... (vezi toată discuția)
Cind ma pot pensiona !?? stoica ionut 13 stoica ionut 13 Mama mea nascuta pe 13-04-1955 a lucrat 32 ani din care 23 ani si 6 luni grupa a II-a plus 3 ani ordonanta . La ce virsta se poate pensiona cu limita virsta ... (vezi toată discuția)