Sunt nascuta in 12.12.1954 si am inscrisa in cartea de munca operioada totala de munca de 25 de ani .Pe langa acestia am 18 luni de somaj si un total suplimentar de 6 ani raportat la grupele I si II de munca.As dori sa stiu urmatoarele:
1. daca pot solicita pensionare anticipata in anul 2009
2. daca se iau in calcul si cum, un total de 6 ani suplimentari prin munca in grupele I si II de munca
3. daca se iau in calcul lunile de somaj
4. care sunt criteriile de acordare a punctelor de pensie si care este valoarea unui punct de pensie
5. daca indeplinesc conditiile corespunzatore stagiului complet de cotizare conform datelor de mai sus
6. ce posibilitati exista de a intregii stagiul complet de cotizare in cazul in care acesta nu este complet in situatia in care nu mai desfasor nici o munca
As dori un raspuns cat mai explicit pentru ca dupa informatiile pe care le am pana acum, sunt foarte confuza si doresc sa demarez formalitatile de pensionare neavand nici un venit si nici un loc de munca.Si a ma plimba prin hatisul legislativ aferent acestei probleme este o adevarata aventura pentru mine
Va rog sa-mi spuneti ce inseamna "un total suplimentar de 6 ani raportat la grupele I si II de munca". Este perioada in care ati lucrat in grupe sau altceva?
Perioada de somaj nu este avuta in vedere la acordarea pensiei anticipate partiale sau la acordarea pensiei anticipate.