avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Drepturi persoane cu invaliditate grad 1.
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Drepturi persoane cu invaliditate grad 1.

Buna seara,am o intrebare cu privire la achizitionarea unui autoturism.Sotul meu are pensie de invaliditate grad 1,daca cumparam o masina si o inscriu pe numele lui beneficiaza de scutire la plata taxei de prima inmatriculare?Si ce alte facilitati a-r mai avea daca e masina pe numele lui?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:13, 12 Iunie 2015
Din expunerea dvs nu rezulta daca sotul dvs este beneficiarul unui certificat de incadrare in grad de handicap
Conform disp L nr 448/2006 rep art 26 beneficiaza de facilitatea scutirii taxelor aferente autovehicule ,numai titularii certificatelor de incadrare in grad accentuat sau grav
Totodata,pentru ca un autovehicul sa poata fi inmatriculat pe numele unei persoane cu dizabilitati ,este necesar ca auto sa detina adaptare tehnica conform prescriptiei medicului specialist

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce se refera: ''scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor”' mihaykys mihaykys Buna ziua, Puteti sa imi spuneti si mie la ce se refera aceasta fraza: \'\'scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si ... (vezi toată discuția)
Impozit persoana cu handicap iustinian 13 iustinian 13 As dorii sa stiu daca o persoana cu handicap grav - tatal meu, beneficiaza de scutire la plata impozitului pe casa, terenul aferent casei si teren arabil in ... (vezi toată discuția)
Pensie handicap! ovis67 ovis67 Buna seara, din cate am citit la dumneavoastra am vazut ca s-au facut unele modificari in sensul ca s-a scos la denumirea de autoturism adaptat la gradul de ... (vezi toată discuția)