Nu am avut intentia de discriminare, am vrut doar sa subliniez ca statistic, de violenta in familie sunt acuzati mai mult barbatii, existand chiar campanii ale politiei de prevenire a violentei domestice.
[ link extern ]
In cazul de fata este invers.
Am gasit la link-ul urmator mai multe recomandari privind cazuri de violenta in familie care pot fi de folos.
[ link extern ]
Chiar daca poate pare dureros dar decat sa existe consecinte nefaste asupra vietii copiilor din cauza violentei si neglijentei mamei, consecinte care deja se vad (lipsa de la scoala, lipsa de concentare ptr scoala), tocmai pentru unitatea familiei, tatal trebuie sa ia masuri urgente.
Altfel copiii vor avea in continuare de suferit. Poate este necesara internarea mamei intr-o unitate spitaliceasca specializata.
Daca se ajunge la divort, tatal are mult mai multe sanse sa ramana in casa si sa ii ramana copiii in ingrijire. Ii va plati o sulta sotiei in urma partajului, reprezentand jumatate din casa, poate dintr-un credit.
Ce este cert este faptul ca daca tatal nu ia masuri de urgenta, situatia se va agrava iar copiii o pot apuca pe alte cai sau pot lua decizii care pot fi regretate.
Iar daca este nevoie sa anuntati politia si directia de asistenta sociala si protectie a copilului nu ezitati, nu va ganditi ce va "spune" lumea, uneori poate fi prea tirziu.