avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Caut disperat solutii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Caut disperat solutii

Povestea aceasta este atat de intens emotionala incat nu ma astept ca multa lume sa o inteleaga.Este vorba despre o familie, familia mea, in care mama este extrem de abuziva, atat verbal, cat si fizic atat la adresa copiilor cat si la adresa sotului.Intrucat sotul are capacitate deplina de exercitiu si poate lua singur decizii, copiii nu pot sa-si ia soarta in propriile maini. Abuzurile fizice si psifice sunt repetate si sustinute astfel incat au afectat si continua sa afecteze dezvoltarea copiilor-fratii mei care sunt minori.Sora mea de exemplu este terifiata de momentul in care se intoarce mama noastra acasa, si stie ca va urma un nou scandal monstu la care ea va asista sau va fi char protagonista.Este o fetita tare desteapta si este disperata cu privire la gandul ca in clasa a 12 a fiind, nu va putea sa invete suficient pentru a lua bacul pentru ca nu exista zi in casa noastra fara tipete si scandaluri monstru.Este deosebit de afectata, imi spune mereu plangand ca nu mai rezista in acea casa.As vrea sa o ajut cumva pentru ca mi se rupe inima cand o aud la telefon cum plange si sunt constienta ca este o situatie de abuz, pentru ca si eu am fost victima mamei mele.Numai ca eu am reusit sa plec din acea casa dupa mai bine de 18 ani in care am suferit cum nicin copil nu ar trebui sa sufere.Vorbesc despre neglijente si abuzuri multiple: mama mea care nu are niciun fel de instinct matern a tratat intotdeauna copiii ca pe servitorii ei, nu ne-a aratat niciodata semne de afectiune, nu a interesat-o niciodata cum ne este la scoala sau daca avem ce manca.Nemultumita cu viata ei, a cautat intotdeauna sa se realizeze personal prin gasirea unui nou sot, de altfel fratele meu mai mic a fost conceput in timpul casatoriei cu tatal meu, cu un alt barbat.De fiecare data cand isi gaseste pe cineva incepe sa terorizeze intreaga familie, si acest lucru se intampla frecvent,de vreo 3 decade.Lipsitul noptilor de acasa este ceva obisnuit pentru ea la fel si aducerea a tot felul de indivizi dubiosi in locuita.Va imaginati ca o astfel de situatie este intolerabila pentru orice sot.Nimeni nu poate fi pasiv la un astfel de comportament, astfel incat relatiile intre mama mea si restul familiei sunt extrem de tensionate si degenereaza mai intotdeauna in violenta fizica.
As putea sa continui cu mai multe detalii din casa groazei, dar ma opresc aici si va intreb cu ce as putea sa-i ajut eu pe fratii mei care se afla la 500 de km distanta, cum ar putea iesi din aceasta situatie care ii afecteaza atat de puternic negativ si care le pericliteaza dreptul la o viata normala si le pune in pericol viitorul.Ar putea fi emiterea unui ordin de protectie o solutie?Va rog ajutati-ma sa-i ajut pe acesti copii care au, fara vina lor, o viata atat de chinuita din cauza unor oameni care, desi ar trebui sa-i iubeasca si sa-i protejeze, ii expun unor asemenea traume iremediabile.

Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2015
missie, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:44, 15 Iunie 2015
Nici sotul, desi ar putea sa nu mai tolereze, nu se opreste din tolerat. Asta e pacat.
Fratele dv. mai mic, cat e de mic?
Ce nu inteleg, nimeni nu o poate linisti? Nu poate chema politia?
Ordinul de protectie este o idee buna, insa copiii minori ar trebui sa locuiasca cu un adult responsabil care sa-i intretina.
Copiii minori mai pot suna la telefonul copilului, pot merge la directia de protectie si cere o monitorizare, face o plangere...
De regula tatal este cel abuziv intr-o familie si nu mama.
Spuneti ca sotul poate sa ia decizii, de ce nu ia atitudine impotriva sotiei abuzive?
El cum se comporta cu copiii?
Ati luat legatura cu directia de asistenta sociala si protectie a copilului?
Casa pe numele cui este? A fost facuta vreo ancheta sociala de catre primarie? Politia a intervenit vreodata cand mama isi abuza copiii?
Poate sunt multe intrebari dar asa poate ne putem da seama cum sa va ajutam.
Nu ne relatati despre cati frati este vorba si ce varste au.
Si un ordin de protectie poate sa fie o solutie.
Cyan, apreciez raspunsurile dv., insa nu putem discrimina pe criterii de sex. Exista abuzatori de toate natiile, sexele si varstele etc.

De acord, ordin de protectie cu evacuare. Dar astea depinde de tata, iar pentru o persoana abuzata e dificil sa ia o astfel de decizie. De aceea demersurile la politie, Directie etc. ar putea sa-i dea putin curaj.
Tatal meu tine la unitatea familiei si o iarta de fiecare data, spera de fiecare data ca va fi mama pentru copii in adevaratul sens al cuvantului.Cu totii l-am implorat sa dea divort si sa ne crute de teroarea in care traim, dar nu vrea sa faca lucrul acesta.Ii este frica ca mama mea ar putea sa obtina dreptul asupra proprietatii locuintei prin partaj, fapt pe care il urmareste si cu care il ameninta si astfel ar ramane cu totii pe drumuri.El este sprijinul nostru, dar nu si cand vine vorba despre rezolvarea situatiei de fata.La autoritatile politienesti nu am apelat desi s-ar fi putut apela de nenumarate ori, dar va imaginati ca lucrul acesta ar fi inflamat si mai mult spiritele.
Sora mea care este adolescenta este terifiata de gandul ca colegii ei ar putea afla situatia ei si de asta nu s-a adresat nici protectiei copilului, pentru ca ar fi urmat probabil o ancheta sociala.Mama noastra o ameninta in mod repetat ca merge la scoala sa o faca de ras sa vorbeasca cu colegii si profesorii ei,iar ea traieste intr-o stare de tensiune continua.A ajuns sa aiba insomnii si sa nu mai poata sa manace.Daca am apela la autoritati, mama nu ar ezita sa se duca la scoala si sa-i dea o lectie in fata colegilor.
Fratele meu are 10 ani si din cauza neglijentei mamei lui frecventeaza din ce in ce mai putin scoala si imi este frica ca o sa ajunga la abandon scolar.Ambii copii nu au ajuns astazi la scoala. Sora mea ,care avea test la geografie, nu s-a dus pentru ca nu a putut sa se pregateasca din cauza ca scandalul a durat pana la 3 noaptea, iar fratele meu nu s-a dus pentru ca a primit o bataie zdravana chiar de dimineata.Trist
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2015
missie, utilizator
Nu am avut intentia de discriminare, am vrut doar sa subliniez ca statistic, de violenta in familie sunt acuzati mai mult barbatii, existand chiar campanii ale politiei de prevenire a violentei domestice.

[ link extern ]

In cazul de fata este invers.

Am gasit la link-ul urmator mai multe recomandari privind cazuri de violenta in familie care pot fi de folos.

[ link extern ]

Chiar daca poate pare dureros dar decat sa existe consecinte nefaste asupra vietii copiilor din cauza violentei si neglijentei mamei, consecinte care deja se vad (lipsa de la scoala, lipsa de concentare ptr scoala), tocmai pentru unitatea familiei, tatal trebuie sa ia masuri urgente.
Altfel copiii vor avea in continuare de suferit. Poate este necesara internarea mamei intr-o unitate spitaliceasca specializata.
Daca se ajunge la divort, tatal are mult mai multe sanse sa ramana in casa si sa ii ramana copiii in ingrijire. Ii va plati o sulta sotiei in urma partajului, reprezentand jumatate din casa, poate dintr-un credit.
Ce este cert este faptul ca daca tatal nu ia masuri de urgenta, situatia se va agrava iar copiii o pot apuca pe alte cai sau pot lua decizii care pot fi regretate.

Iar daca este nevoie sa anuntati politia si directia de asistenta sociala si protectie a copilului nu ezitati, nu va ganditi ce va "spune" lumea, uneori poate fi prea tirziu.

Alte discuții în legătură

Sprijin de la protectia copilului inainte de divort? mig03 mig03 Buna ziua, am nepoata cu doi minori, fata de 13 baiat si 10,5 ani. Tatal copiilor a parasit familia de peste 14 luni, iar de la inceputul anului lucreaza ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)
Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar ... FabianOnel FabianOnel Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar mama a murit după 6 ani de la căsătorie, eu și fratele meu, avem dreptul la averea lăsată de ... (vezi toată discuția)