avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... intrebare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

intrebare

buna ziua,as vrea sa ma lamuriti si pe mine cu ceva.in urma cu doua luni sotul meu a gasit in parcare suportul de la placuta de inmatriculare rput.si-a cumparat altul si se indrepta catre serviciu cand a fost oprit de un agent de politie.desi sotul meu avea numarul si i-a arata si suportul rutp acesta nu l-a inteles si i-a apilcat o amenda.sotul emu toata ziua a fost insotit de o coelga de servi care a fost martora la toate intamplarile.sotul meu isi uitase geanta cu actele la birou si a fost sanctionat cfr art 26 si 147 pct 1 din h.g.1391/2006 cu suma de 540 de lei.a refuzat sa semneze procesul verbal si cand am primit procesul verbal acasa a constatat ca pv era semnat de un martor asistent care nu a semnat in nici un caz in prezenta sotului meu si a colegei lui.as vrea sa stiu este valabil acest pv?dar semnatura martorului?e posibil ca martorul sa poata fi un alt agent de politie?e sau nu conflict de interese daca martorul este tot agent de politie?multumesc...la revedere!
Cel mai recent răspuns: C.Geta , utilizator 21:44, 15 Iulie 2009
contestati procesul verbal de contraventie.
era esential ca sotul dvs sa semneze procesul verbal si la capitoulul "alte mentiuni" sa fi trecut nemultumirea.
nu este o solutie sa nu semnati pv.
sotul meu a refuzat sa semneze pv pt ca agentul constatator a refuzat sa faca mentiuni la rubrica "alte mentiuni"
si absolut nici un martor nu a semnat in prezenta lui...este permis ca martorul sa fie un alt agent constatator?am contestat pv-ul,am primit o citatie insotita de copia contestatiei insp de politie .ce ramane de facut?
Sa va prezentati la data si ora cand sunteti chemat la judecatorie
bineinteles ca facem acest lucru; intrebarea noastra era daca este permis ca un alt agent de politie poate semna ca martor asistent, mai ales daca poate semna dupa ce am fost informati ca putem pleca si nimeni nu a semnat ca martor in prezenta noastra. intreb daca poate semna un alt agent de circulatie pentru ca in pv nu este scris decat numele si cnp-ul martorului, si nicio calitate in care "se afla la fata locului"
1. categoric nu poate fi martor un alt agent constatator, in acest sens a se vedea art.19 (2) din O.G.2/2001

2. faptul ca agentul a refuzat sa inscrie obiectiunile contravenientului constituie un motiv de nulitate a procesului-verbal intrucat i-a fost ingradit sotului dvs dreptul la aparare conferit de art. 16 (7) din O.G.2/2001 insa acest aspect trebuie dovedit cu ajutorul martorei.

3. in opinia mea instanta va anula p-verbal ptr considerentele de mai sus tinand seama si de eventuala incidenta a art.11 (1) din O.G. 2/2001 in cel mai rau caz se va dispune inlocuirea sanctiunii amenzii cu avertisment , avantajul sotului dvs consta in propunerea de a fi citata ca martor colega de servici....Mult succes si sa ne tineti la curent !!!

Alte discuții în legătură

Proces verval de contaventie trimis prin posta cu toate ca am fost prezent in momentul intocmirii lui solcan_ionut solcan_ionut Dupa ce am parcat masina, mi s-a solicitat actele la control decatre un agent de politie care mi-a zis ,,ca ma urmarit prin localitatea pt ca vorbeam la ... (vezi toată discuția)
Anvelope uzate + noxe peste limita admisa antonyc antonyc Buna ziua. Ieri am fost oprit de politie impreuna cu cei de la RAR pentru o verificare de rutina ,dupa verificari am fost amendat pentru ca masina are 2 ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal paolo_benotti_23 paolo_benotti_23 Buna ziua, As dori sa stiu daca constituie motiv de contestatie a procesului verbal \"rutier\" si eventual si textul de lege care permite acest lucru, ... (vezi toată discuția)