Buna ziua, As dori sa stiu ce se poate face din punct de vedere legal intr-o situatie mai delicata de violenta in familie. Adica: este vorba de o bunica de 65 de ani care creste 3 copii minori (11, 10 si 8 ani). Copiii sunt sub tutela mamei care lipseste cu saptamanile de acasa, fara a contribui cu nimic la ingrijirea copiilor, insa incaseaza alocatia de stat pentru toti cei 3 copii si bursa sociala a unuia dintre ei. NImic din acesti bani nu este folosit pentru ingrijirea copiilor. In clipele cand ajunge acasa, mama ii abuzeaza atat fizic cat si verbal pe 2 dintre copii si pe bunica ( mama mamei, cum ar veni). Copiii sunt desori martori la violenta aspura bunicii. Recent mama a declarat ca isi doreste sa o vada moarta. Cui trebuie sa se adreseze aceasta femeie (bunica) pentru a-si castiga siguranta ei si a celor 3 copii? Va multumesc ca v-ati luat timpul sa cititi acest mesaj.
Multumesc pentru raspuns. Dar atunci care ar fi rezultatul, luarea copiilor intr-un centru social pt copii? Am uitat sa mentionez ca toate persoanele implicate au domiciliul in aceeasi casa. Femeia asta, mama copiilor, este un real pericol si pentru bunica. Ea cum se poate apara?
Usor! Va fi foarte greu sa obtineti ordin de protectie asa in baza unei simple cereri! In plus, ce faceti dupa? Ordinul il obtineti ptr 3-6 luni, "mama" se intoarce si ia copiii ca sa se razbune. II taraie ca o inconstienta pe unde da Dzeu si daca supravietuiesc chiar ca ii ia statul. Tatal pe unde e?
Caut disperat solutii
missie
Povestea aceasta este atat de intens emotionala incat nu ma astept ca multa lume sa o inteleaga.Este vorba despre o familie, familia mea, in care mama este ... (vezi toată discuția)