avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reguli de conviețuire până la divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reguli de conviețuire până la divorț

Ce se poate face pana la divort atunci cand intervine o comportare din partea sotului cu jigniri,tipete,amenintari ,violente verbale si fizice,instaurand o atmosfera de teroare.Va multumesc mult!
Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: copilarosul , utilizator 19:17, 8 Octombrie 2017
Acest soţ poate fi părăsit, adică soţia să-şi ia lucrurile şi să se mute unde poate.Dacă există şi copii, este indicat să-şi ia copiii cu dânsa.
...si daca nu are unde sa se mute...?am crezut ca voi primi un raspuns concret im raport cu legislatia respectiva,mai concret,.nu sunt copii si nu poate parasi casa,!
Poate cere la judecatorie emiterea unui prdin de restrictie si protectie, evacuarea sotului violent ca masura de protectie. Masura e una provizorie.
A cui e casa ?
Casa este bun comun.
Va trebui sa cereti si paratajul, mai devreme sau mai tarziu pt ca si daca obtineti un ordin de restrictie, are caracter provizoriu, cateva luni.
Sigur ca daca se comporta la fel, veti cere iarasi, dar asta inseamna sa o luati de la capat.

Alte discuții în legătură

Daca sotul m a inselat,m a batut,m a jignit si m a umilit pot sa plec cu bebelusul din casa? daria elena daria elena buna ziua.....am si o problema si va rog sa ma ajutati......sunt maritata de un an jumate si am o fetita de 7 luni... relatia cu sotul s a inrautatit incet ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat - violenta in familie Mamafiu Mamafiu Ma numesc alice am 27 ani am un copil de 3 ani si 4 luni...tatal copilului e violent uneori consuma bauturi alcoolice si devine agresiv in fata copilului...mia ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj luiza44 luiza44 buna ziua, as dori sa ma ajutati si pe mine cu anumite informatii sigure deoarece nu stiu cum sa incep, din nefericire dupa 27 ani casnicie am ajuns la ... (vezi toată discuția)