avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj

buna ziua, as dori sa ma ajutati si pe mine cu anumite informatii sigure deoarece nu stiu cum sa incep, din nefericire dupa 27 ani casnicie am ajuns la saturatie cu un sot violent fizic si verbal si care consuma zilnic alcool, vreau sa introduc actiune de divort insa momnentan nu am servici ca sa pot avea bani pentru divort dar as dori sa plec sa ma mut la sora mea o perioada in alt oras sa mi gasesc de munca si apoi sa deschid divortul,
Dar......daca eu plec din casa si ma da la parasire de domiciliul mai pot divorta si mai am dreptul la partaj>? ca nu mai inteleg intreb in stanga si in dreapta si nu ma lamuresc , alte peroane imi spun ca nu mai exista legea cu parasire de domiciliul, altele imi spun ca daca parasesc casa nu mai am dreptul la partaj.... nu stiu cum sa procedez!! de aceea va cer ajutorul sa ma ajutati cu un sfat.

va multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: luiza44 , utilizator 11:38, 22 Iulie 2017
Doamna, taxa de timbru pt divort, va costa 100 de lei, pe care daca nu ii aveti, puteti cere ajutor public judiciar, cererea se depune la aceeasi instanta.
Chiar daca va mutati, divortul se judeca la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun si va va fi greu sa va deplasati la fiecare sedinta, unde trebuie musai sa va prezentati in calitate de reclamant.
Parasirea de domiciliu nu se pedepseste in niciun fel in sensul ca nu ati mai putea da divort sau ca va pierdeti dreptul la partaj, nu a fost niciodata adevarat. Poate fi motiv de divort pt sot de pilda.." dom'le a plecat nevasata-mea din casa, nu mai vrea sa locuim impreuna si cum nu am alt motiv de divort, l-am gasit pe asta", cam asa.
Mai exista riscul ca dvs odata plecata , sa nu va mai permita accesul in casa, nu o sa obtineti reintegrarea , mai ales ca ziceti ca e violent, asa ca o sa cam stati pe afara pana la partaj.

Nu va gasiti de munca acolo unde sunteti ?
Daca aveti dovezi ca e violent, puteti cere tot la judecatorie emiterea unui ordin de restrictie si protectie si ca masura de protectie, evacuarea lui, pe o perioada.


Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iulie 2017
gi-jane2, moderator
VA MULTUMESC
Bunā ziua.Situatie foarte asemanatoare ám avut sí eu.Am plecat nemai. suportând agresivitatea, si luni de zile ám fost amenintat,ca ma da ín judecata ptr.parasire de domiciliu.
Poate,dar dmv.aveti un motiv ,si-anume, agresszívitatea din partra lui,sí ptr.ca din acest motiv parasiti domiciliu,nu are sansā.Iar divortul puteti incepe oricând,sí dupā ce ati plecat.
va multumesc tuturor pentru sfaturi sunt hotarata sa merg inainte pentru ca nu se mai poate trai in teroare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa divortez bladecris bladecris Buna ziua, am cateva intrebari referitoare la divort, prin postul pe acest forum as dori si alte pareri in speranta ca voi gasi o solutionare mai rapida sau ... (vezi toată discuția)
Divort de sot violent Cristina ioana lacan Cristina ioana lacan Buna intentionez sa divortez de sotul meu pentru ca ma batut de 4 ori din care de 2 ori in fata copiilor!am depus 2 plangeri la politie dar el a spus ca poate ... (vezi toată discuția)
Cum sa ma protejez LUNCA CRISTINA EXPERT CONTABIL LUNCA CRISTINA EXPERT CONTABIL Sunt casatorita, am un copil de 4 ani si vreau sa divortez. Am unde locui, financiar stau bine......sotul este un om violent si imi este frica pt copil si pt ... (vezi toată discuția)