avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Durata medie de utilizare
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Durata medie de utilizare

Buna ziua,

As dori sa stiu daca este in regula ca un produs electric pe care l-am cumparat, si are 2 ani garantie sa aiba si durata medie de utilizare tot 2 ani ? Ma gandesc ca durata medie de viata ar trebui sa fie putin mai mare....Este vorba de un storcator de fructe. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:09, 13 Iunie 2015
Nu neaparat.
Durata de garantie este legala (fie conventionala) adica stabilita prin lege, iar durata medie de utilizare este data de caracteristicile produsului si de interesul producatorului, astfel incat foarte multi producatori tind sa fabrice produsele cu o durata de utilizare un pic mai mare decat durata legala de garantie (Se intelege de ce. Ghici de ce?).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie legala si garantie comerciala emillius emillius Buna ziua, Pe un certificat de garantie se trece garantia legala de 2 ani (atunci cand durata medie de viata este mai mare de 2 ani) sau garantia ... (vezi toată discuția)
Certificat de garantie si declaratie de conformitate,rog detali ContSters83016 ContSters83016 In urma citiri Legi 449/2003 referitoare la garantiile oferite produselor cu termen lung de functionare(electrice,electrocasnice)si a Legii 296/2004 ... (vezi toată discuția)
Drepturi in cazul lipsei pieselor de schimb la un produs electrocasnic iesit din garantie, dar aflat in durata medie de functionare bororo bororo Am o intrebare legata de dreptul si protectia consumatorilor. In cazul in care am un produs electrocasnic iesit din garantie dar aflat inca in perioada medie ... (vezi toată discuția)