avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie decizie comisie de selectie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie decizie comisie de selectie

Buna ziua
Prin reorganizarea structurii unitatii militare mi-a fost desfiintat postul de sef birou. si redenumit nelegal biroul personal ca birou personal si (denumirea biroului meu) fara a se respecta faptul ca un domeniu este destinat unui singur domeniu de activitate si pt a se masca mentinerea/indeplinirea in continuare a atributiilor fostului birou. In comisia de selectie de dosare am fost analizat pentru aceasta functie de sef birou redenumit impreuna cu ofiterul de executie din respectivul birou care nu avea dreptul de a participa deoarece functia s-a a fost mentinuta in statul de organizare (fostul sef de birou promovand si el ilegal pe o functie superioara, prin aplicarea masurilor de protectie sociala la reorganizarea unei unitati militare). Selectia s-a facut in lipsa fisei postului si fara a se deschide cel putin dosarele de personal in baza carora oricum eram mult mai bun ca respectivul ofiter de executie. Am fost clasificat pe locul 2 si pus la dispozitie in vederea incadrarii. Am inaintat a doua zi raport autoritatii ierarhic superioare in care am contestat decizia comisiei de selectie, desi nu exista nici o procedura speciala privind contestarea care conform intelegerii subiective din Ghidul carierei militare aceasta este definitiva si se pune in aplicare de catre comandanti. Se intelege gresit faptul ca este definitiva pentru cadrele militare analizate si pentru alti comandanti superiori celor care pun in aplicare decizia prin ordin de numire sau eliberare din functie si punere la dispozitie).
Urmare a inaintarii cererii de chemare in judecata in contencios, juristii din minister au ridicat exceptia de neindeplinire a procedurii prealabile deoarece decizia nu este act administrativ care trebuie atatcat in 30 zile, ci doar ordinul de eliberare si punere la dispozitie a subsemnatului.
Va rog sa imi dati un raspuns, avand in vedere ca pentru alti functionari se poate intra in contencios in baza contestarii deciyiilor comisiilor de selectie.
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Disponibilizari, puneri la dispozitie costelino18 costelino18 sunt un angajat al MAI, la politia de frontiera, cu gradul profesional de subcomisar. conform statutului politistului din categoria ofiteri pot face parte ... (vezi toată discuția)
Modificare organigrama - reorganizare birou ContSters374025 ContSters374025 Ocup un post de șef birou într-o institutie bugetara (NU suntem functionari publici). Am dat concurs pentru ocuparea postului in 2005, cu plan de ... (vezi toată discuția)
Angajat mapn - dosar penal cernat liliana cernat liliana daca in timp ce esti angajat in cadrul mapn, in urma unei contraventii ai cazier mai poti ramane angajat al armatei? instanta a decis ca pedeapsa 5 luni cu ... (vezi toată discuția)