avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Disponibilizari, puneri la dispozitie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Disponibilizari, puneri la dispozitie

sunt un angajat al MAI, la politia de frontiera, cu gradul profesional de subcomisar. conform statutului politistului din categoria ofiteri pot face parte persoanele care au absolvit studiisuperioare de scurta durata sau studii superioare de lunga durata cu diploma de licenta.
a inceput activitatea de disponibilizare, iar in cadrul institutiei noastre se face prin reorganizarea institutiei. acolo unde se reduc locurile intr-un compartiment se face departajarea prin examen. acolo unde nu sunt afectate locurile de reorganizare oamenii raman pe aceleasi functii fara a mai participa la examene. mai sunt si functii desfiintate complet caz mai incurcat.
deci ceea ce ma prieste pe mine este urmatoarea speta, cazul meu, un caz mai aparte :
ocupam o functie prevazuta cu studii superioare, dar ma incadram la categoria studii superioare de scurta durata. in paralel am urmat cursurile unei facultati pe care le-am absolvit. la data de 06.07.2011 am fost pus la dispozitie deoarece nu aveam terminate studiile intrucat nu dadusem examenul de licenta care era planificat pe data de 10.07.2011. sericiul MRU cunostea acest fapt dar mi-au comunicat ca la data de 06.07 nu aveam studiile finalizate. am luat licenta am dus adeverinta de confirmare studii, dar degeaba pentru 5 zile am ramas la dispozitie.
mai mult functia pe care o detineam nu a fost afectata de reorganizare. acum cu studiile finalizate abia mai pot spera sa ramana locuri vacante pentru care dupa as putea sa particip la concurs. functia pe care am ocupat-o a dat-o unui fost sef de birou care s-a desfiintat total, motivand ca acesta are prioritate sa ocupe o functie vacanta fara a mai sustine examen. tot cu prioritate vor sa-i puna sa dea examen pe locurile vacante pe lucratorii din copartimentele desfiintate complet.
in acest caz nu as mai avea nici o sansa deoarece s-ar ocupa toate locurile vacante. mentionez ca cei care nu au studii superioare de lunga durata cu licenta nu mai pot participa la ocuparea vreunei functii.
deci dupa 20 ani de munca este posibil sa raman fara loc de munca, deoarece nu au vrut sa ia in calcul faptul ca peste 5 zile le aduceam adeverinta de confirmare studii. mi-au spus ca daca o duceam pana in data de 06.07 era ok
INTREBARE:
as avea sansa sa-mi castig in instanta vechea functie?
ce altceva as putea face?
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 14:00, 19 Iulie 2011
Cazul dvs. este dificil din cauza atitudinii si a hotararilor luate de superiorii dvs. Avem de-a face cu o rea-credinta evidenta din partea lor in ce va priveste.
Acum problema este urmatoarea: daca functia dvs. nu s-a desfiintat de ce ati fost pus la dispozitie? Din punctul meu de vedere problema dvs trebuie interpretata astfel: La momentul punerii la dispozitie nu aveati studiile superioare finalizate. Intre perioada punerii la dispozitie si ocuparea noilor functii ati finalizat aceste studii, indeplinind astfel conditiile pentru functia care a ramas nedesfiintata. In aceasta perioada, de la punerea la dispozitie si pana la momentul distribuirii noilor functii, tot personalul MAI pus la dispozitie nu mai ocupa nicio functie.
Momentul care prezinta importanta este cel al ocuparii noilor functii. Daca in acel moment indepliniti conditiile pentru ocuparea acelei functii, nu are importanta faptul ca la momentul punerii la dispozitie nu aveati luata licenta. Conteaza sa aveti licenta in momentul cand se ocupa noile functii.
Solicitati sa fiti incadrat in functia respectiva si dovediti cu acte finalizarea studiilor superioare.
Daca vi se refuza acest lucru formulati o actiune in contencios administrativ impotriva actului administrativ emis in acest sens.
Va doresc mult succes si dvs si tuturor politistilor, pt ca si sotul meu faca parte din breasla dvs si toti aveti nevoie de sprjin.
Cu stima,
Avocat Alina Borza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare functie publica monodora monodora Cum se poate transforma o functie de referent de specialitate in consilier? Mentionez ca la angajarea pe postul de referent de specialitate, aveam studii ... (vezi toată discuția)
Diploma cursuri postuniversitare nerecunoscuta ceapraga ceapraga Buna ziua, Lucrez la privat de 7 ani ca programator. De cand s-a schimbat legea, beneficiez de reducerea de impozit acordata programatorilor. Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa, functie publica ContSters287034 ContSters287034 Buna seara, un referent principal 2, incadrat in cadrul UAT, in urma absolvirii cu titlu de licenta Fac. de Stiinte Juridice si Administrative in anul 2011, ... (vezi toată discuția)