Cum se poate transforma o functie de referent de specialitate in consilier? Mentionez ca la angajarea pe postul de referent de specialitate, aveam studii superioare de lunga durata absolvite.
multumesc.
transformarea postului detinut deja de un functionar public se face prin promovare in clasa, in masura in care acesta, in perioada in care detinea o functie publica, a absolvit studii superioare, in speta de lunga durata cu diploma de licenta.
daca ati absolvit anterior dobandirii acestei calitati, nu puteti promo intr-o clasa superioara, dar aveti posibilitatea de a participa la un concurs de recrutare pentru o functie publica de clasa I.
Cand ati participat la concurs stiati ca postul este sub nivelul dvs. de pregatire. O transformare nu se poate face pentru ca legiuitorul nu a prevazut acest lucru. Singura posibilitate este sa participati la un alt concurs de recrutare pe un alt post de aceasta data de consilier cu studii superioare. Ulterior postul dvs. poate fi restructurat din statul de functii daca institutia considera asta.
Bine stiu asta, ma gandean ca se poate cunva la o eventuala reorganizare, e normal sa verific daca exista totusi o sansa prntru rezolvarea problemei mele. Multumesc.
la reorganizare institutia este obligata sa va puna la dispozitie functii publice corespunzatoare (vezi art.100 alin.2 din Legea 188). vi se pare ca o functie dintr-o clasa de studii superioara e corespunzatoare, in cazul de fata? eu zic ca nu. de obicei se mai practica punerea la dispoz de functii de nivel inferior cu acordul functionarului. cazul de fata nu face referire la o functie de nivel inferior