avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama recasatorita in Elvetia, tatal refuza sa dea spre ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama recasatorita in Elvetia, tatal refuza sa dea spre crestere minora de catre mama si actuala familie. Sanse de a obtine custodia doar mama?

Salutare. Am divortat oficial acum un an la notar-neoficial eram despartiti de mult. Am o fetita de aproape 4 ani. M-am recasatorit recent in strainatate, voi avea inca un copil cu actualul sot. Doresc sa iau minora sa o cresc in sanul acestei noi familii, dar tatal sau se opune cu vehementa.Tin sa mentionez ca am custodie cumuna, cu domiciliul stipulat la mine.Nu pot pleca din tara fara mionora, pentru ca fostul sot m-ar putea acuza de abandon. Tin sa mentionez ca eu si parintii mei am facut totul pentru fetita, am suportat toate cheltuielile. Fostul sot plateste doar pensie alimentara si suna foarte rar. Ce as putea sa fac? :((Ce sanse am, daca il dau in judecata, sa obtin custodia doar eu? Va multumesc.
Avand in vedere faptul ca ati divortat la notar, inseamna ca nu aveti o hotarare pe care sa o puteti pune in aplicare, daca fostul sot nu mai doreste sa respecte intelegerea de la notar.

In acest caz, va trebui sa deschideti o actiune in instanta prin care sa solicitati stabilirea domiciliului minorei la dvs.

Tot pe calea unei actiuni in instanta veti putea obtine si acordul tatalui, daca refuza, pentru a putea pleca cu minora din tara.
Multumesc. As putea sa pun pe cineva sa ma reprezinte? Printr-o procura, evident. Pentru ca nu am nici cea mai vaga idee cat ar putea dura procesul si nu pot ramane in tara mult timp.
Aveti dreptul la reprezentare dar prin procura drepturile sunt limitate.
Pentru a beneficia de plenitudinea drepturilor de repreze tare ar trebui sa aveti avocat angajat.
Procuristul mai mult e spectator la proces.
euioana10 a scris:

Multumesc. As putea sa pun pe cineva sa ma reprezinte? Printr-o procura, evident. Pentru ca nu am nici cea mai vaga idee cat ar putea dura procesul si nu pot ramane in tara mult timp.


Da, chiar ar fi recomandabul, in cazul dvs. sa angajati un avocat.
Multumesc. Intr-adevar, voi angaja si un avocat. Si voi imputernici pe cineva sa ma reprezinte. Sper sa nu se intinda prea mult procesul, e spre binele fetitei sa fie integrata cat mai repede, pentru a invata limba, pentru a se acomoda. Chiar daca momentan nu am servici in elvetia, exista vreun risc de a.i incredinta tatalui custodia?

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza la un divort cu un minor cand tatal minorului ii plecat in strainatate? RORSCHACH RORSCHACH Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cum se procedeaza la un divort cand tatal minorului ii plecat in strainatate? Pe scurt: Doi ani de concubinaj+patru ani ... (vezi toată discuția)
Aș dori să știu dacă mama poate renunța la pensia de întreținere a minorului Adrianamatei28 Adrianamatei28 Bună. As dori sa știu și eu dacă mama vrea sa renunțe la pensie alimentara se poate. Soțul meu are o fetiță căruia îi plătește pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Custodie copil Sakina Sakina Am o fetita de 6 ani nu am fost căsătorită cu tatal ei si nici nu am stat in concubinaj a fost o intamplare urâtă din viata mea problema este ca tatal ... (vezi toată discuția)