avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Aș dori să știu dacă mama poate renunța la pensia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Aș dori să știu dacă mama poate renunța la pensia de întreținere a minorului

Bună. As dori sa știu și eu dacă mama vrea sa renunțe la pensie alimentara se poate. Soțul meu are o fetiță căruia îi plătește pensie alimentara și fosta lui soție nu mai vrea pensia deoarece vrea sa plece în străinătate cu fata.și nu știm dak se poate face ceva prin notar
Ultima modificare: Joi, 30 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Radu.Vasile , utilizator 21:08, 31 August 2018
tatal poate acorda procura pentru deplasarea in strainatate a fetitei, iar pensia se stabileste prin acordul partilor la notar .
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia nu are legatura cu plecarea in strainatate.

La plata pensie nu se poate renunta caci nu este dreptul mamie ci al copilului.

Pt plecarea in strainatate este necesar acordul tatalui pt pasaport si procura pt deplasarea in strainatate pe durate limitate in timp. Altul este acordul necesar pt stabilirea domicilului copilului in strainatate.

Pt a pleca din tara cand si unde vrea si pt orice perioada de timp e necesara existenta unei custodii exclusive, ceea ce nu este cazul dvs.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pensia de intretinere este un drept al copilului; mama nu poate renunta
Pentru ieșirea minorului din țară însoțit de unul dintre părinți este necesar acordul celuilalt părinte, acord care se dă printr-o DECLARAȚIE notarială în formă autentică.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Pensia nu are legatura cu plecarea in strainatate.

La plata pensie nu se poate renunta caci nu este dreptul mamie ci al copilului.

Pt plecarea in strainatate este necesar acordul tatalui pt pasaport si procura pt deplasarea in strainatate pe durate limitate in timp. Altul este acordul necesar pt stabilirea domicilului copilului in strainatate.

Pt a pleca din tara cand si unde vrea si pt orice perioada de timp e necesara existenta unei custodii exclusive, ceea ce nu este cazul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare pt calatoria minorului flr_florentina flr_florentina buna ziua,am o intrebare sotul meu are o fetita din prima casatorie care este la mama ei ele locuind in italia,sotul meu vrea sa aduca fetita in tara pe ... (vezi toată discuția)
Plecare din tara cu copilul CristiCD CristiCD Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: Sunt tatal unui copil, dar eu si mama copilului nu suntem casatoriti. Copilul imi poarta numele, iar custodia ... (vezi toată discuția)
Cum scoti copilul din tara raluflory raluflory mare dilema mare ! cine ma poate ajuta. sunt si eu la inceput de drum.... speta: mama si tata sunt plecati in italia dar sunt despartiti (nu legal). fetita ... (vezi toată discuția)