Am o fetita de 6 ani nu am fost căsătorită cu tatal ei si nici nu am stat in concubinaj a fost o intamplare urâtă din viata mea problema este ca tatal fetitei este trecut in certificatul de nastere eu nu mai stiu nimic de el de multi ani nu colaboram.asi dori sa plec din tara la familia mea in Anglia care sunt stabiliti acolo de cativa ani iar eu nu pot pleca din tara cu fetita pe motiv ca nu am inputernicire de la tatal ei cea ce este imposibil sa procur deoarece nu stim.nimic de el dupa nasterea fetitei ...va rog sami spuneti daca am posibilitatea sa fac ceva sa renuntam la numele tatalui sa pot pleca si eu la familia mea
Buna ziua, din pacate situatiile din acest gen sunt foarte frecvente .
Solutia corecta si legala este de a obtine incredintarea minorului (custodie) in favoarea exclusiv a dvs. Acest lucru se poate obtine printr-o actiune in instanta insa va trebui sa faceti dovada disparitiei sau decesul tatalui copilului , in caz contrar va trebui sa faceti toate demersurile sa gasiti tatal copilului si de a obtine consintamantul acestui
Ați putea încerca și pe ordonanta președințiala dacă exista urgenta.
Aveți șanse sa obțineți custodie exclusiva dar e posibil sa ceara și el program de vizita.
Încercați sa apelați la avocat ca sa acționați în mod elaborat și sa aveți o strategie precisa.
E posibil sa dureze destul de mult timp procesul chiar și cu avocat angajat dar important este sa obțineți câștig de cauza și sa dovediți absolut tot ca sa nu aveți surprize neplăcute.