buna ziua!am trait in concubinaj 7 ani cu tatal fetitei mele,acum in varsta de 12 ani.dupa sapte ani de relatie ne-am despartit si tot de 7 ani nu mai stiu nimic de aceasta persoana.fetita este la mine.tatal ei nu a participat in nici un fel la cresterea si educatia ei.mentionez ca fetita mea sufera de hipoacuzie de perceptie senzoriala bilaterala.la invitatia fratelui meu care locuieste in Franta,as dori sa plec cu fetita intr-o vacanta ,insa nu pot iesi cu ea din tara fara acordul tatalui ei de care nu stiu nimic,doar ca este plecat in strainatate.eu as dori sa obtin o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de incredintare a copilului.as dori sa stiu ce acte sunt necesare pentru acest demers sau care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac.in speranta ca voi primi un raspuns ,va multumesc anticipat!
Trebuie sa formulati o actiune in instanta de incredintare a custodiei exclusive catre dvs.
Din pacate demersul acesta va intarzia cu destul de mult timp plecarea dvs din tara.
Daca doriti sa plecati pt o perioada scurta puteti cere prin intermediul unei ordonante presedintiale incuviintarea instantei de a parasi teritoriul Romaniei cu minora pt o perioada determinata.
Pentru a nu avea nici un fel de probleme, e recomandabil sa aveti un avocat sa va asiste/reprezinte in instanta.
Astfel, trebuie sa promovati o actiune civila pentru incredintarea minorului si cu acea hotarare investita cu formula definitiva, veti putea parasi tara impreuna cu copilul.
Pentru inregistrarea unei astfel de actiuni va sunt necesare urmatoarele acte: certificat de nastere copil, buletinul dvs, sa nominalizati un martor sau doi, de asemenea, se va face ancheta sociala la domiciliul unde se afla acum copilul.
Nu e chiar simplu, de aceea va recomandam inca de la inceput, un avocat de pe raza judecatoriei unde se va judeca procesul.