avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Casa prea aproape de gard
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Casa prea aproape de gard

Buna ziua,

Intentionez sa achizitionez o casa construita in 2010 dar care nu a fost locuita pina in prezent. Proprietarul fiind plecat in strainatate, nu s-a grabit s-o intabuleze, urmind sa demareze procedurile acum, cind s-a hotarit sa vanda. Are in schimb facuta receptia lucrarii. Deschiderea terenului fiind relativ mica (13,5 m), casa se afla la o distanta de 2 m de gardul lateral. Prin certificatul de urbanism se cer minim 3 metri. Cind a fost construita casa, vecinul din dreapta nu si-a dat acordul notarial. Totusi, la sugestia cuiva din Primarie casa a fost construita fara acest acord. Mentionez ca e vorba de un sat limitrof unui mare oras. Vecinul din dreapta a vandut ulterior terenul si noul vecin a construit o casa si cred ca nu stie de aceasta problema. Daca casa va fi intabulata in aceste conditii, eu fiind cumparator de buna credinta ar trebui sa-mi fac probleme de viitor? Ar fi posibil sa apara un litigiu in viitor cu vecinul actual din dreapta? Daca sunt riscuri, ce as putea face acum? Un posibil acord notarial de la vecinul din dreapta ar putea rezolva problema dupa construirea casei? Sa cer vanzatorului sa obtina acum acest acord notarial?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:23, 14 Iunie 2015
Cel mai bine este sa cereti vanzatorului sa obtina acordul notarial anterior vanzarii-cumpararii.
Va multumesc mult. Daca totusi vecinul din dreapta nu doreste sa-si dea acordul notarial pe motiv ca la data construirii casei nu el era proprietarul terenului invecinat sau daca actualul vanzator nu doreste sa obtina acest acord, ce ma sfatuiti sa fac? Sa cumpar in aceste conditii? Care ar fi riscurile? Sau sa renunt la achizitie?
Multumesc mult,
Daca vanzatorul nu obtine acordul notarial prealabil,opinia mea ar fi mai bine sa renuntati, dar decizia finala va apartine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie pe proprie raspundere demiroman demiroman In cazul construirii unei case pe hotar, unde persoana pe al carui hotar se construieste declara pe proprie raspundere ca este singurul proprietar si ca este ... (vezi toată discuția)
Intabulare spatiu de locuit in pod existent AlinaCa AlinaCa Buna seara, Am construit in urma cu zece ani un spatiu de locuit in podul blocului, deasupra apartamentului in care locuiam. Am primit de la Primarie ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! deţin un teren în suprafaţă de 2900 mp care potrivit ... andi89 andi89 Bună ziua! Deţin un teren în suprafaţă de 2900 mp care potrivit documentelor de proprietate are o deschidere la trei drumuri!(în faţă 12 metri, în ... (vezi toată discuția)