avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... obtinere certificat copil cu handicap mediu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

obtinere certificat copil cu handicap mediu

Certificat de handicap pentru prelungire indemnizatie copil din somaj pana la 3 ani.
sunt intr-o situatie destul de dificila si as dori suport de la cei care ma pot ajuta.
am un copil cu probleme de ordin respirator aflat in tratament in continuu de la 2,5 luni pana la 1,6 ani, cu multiple internari si tratament in continuu. Eu am optat pentru concediu crestere copil de 1 an de zile, in ideea ca ,ma voi intoarce la munca inainte de 1 an de zile, si sa obtin si stimulentul de crestere copil. Am mers la angajator cu o saptamana inainte de a-mi expira contractul si de a-mi se finaliza si concediu crestere copil,(25 dec.2014- termen final ambele situatii) eu am cerut 4 ore,dar angajatorul m-a refuzat si nu mi-a mai prelungit contractul, dar avea pe cineva in locul meu(initiat de mine).Mi s-a spus ca cand se face copilul bine ma primesc oricand, ca acum o luna de zile sa ma cheme din nou la munca, eu neputandu-ma angaja din cauza copilului bolnav pe care inca il mai alaptez, nu mi s-a permis sa intrerup alaptatul. Din concediu crestere copil am intrat in somaj avand o intrerupere de vechime de 10 zile,nu am stiut ca trebuie sa depui dosarul in termen de 10 zile parca,era si perioada sarbatorilor de craciun,cu cateva zile libere pentru angajati. somajul imi expira in data de 17 iulie, nu as vrea sa mai am intrerupere, nu e din vina mea ca nu vreau sa ies la munca ci din cauza copilului care are nevoie de mine. Copilul e suspect de boli autoimune, cum ar fi mucoviscidoza sau imotilitate ciliara.am dat analize genetice la mucoviscidoza dar a iesit negativ, dar nu am putut acoperi toate incrucisarile ca e foarte scump...Am fost la ITM si am intrebat daca imi da statul alocatie diferentiata ca e un copil bolnav, si mi s-a spus ca merg cu el la comisia de handicap. Eu sunt din Galati, unde ar trebiu sa merg si ce acte doveditoare sa le arat. As vrea sa merg la lucru , si ma rog din tot sufletul sa nu aiba acele boli grele,dar oricum are ceva...la varta ei are 8 pneumonii si 5 otite,nu mai avem bani sa o tratam, sa ne deplasam la alti medici in alte centre, e al doilea copil...unde sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:49, 14 Iunie 2015
In situatia expusa este necesar sa solicitati control la comisia medicala de expertiza persoane cu handicap din cadrul primariei locale
Veti anexa documentele medicale pe care le detineti
In urma controlului ,comisia medicala urmeaza sa dispuna eventual eliberarea certificatului de incadrare in grad de handicap
Din momemtul in care obtineti certificat de incadrare in grad de handicap pentru copil puteti oricand sa solicitati reintrarea in concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 3 ani si reluarea in plata a indemnizatiei pe care ati avut-o.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire indemnizatie crestere copil irina Cirjaleanu irina Cirjaleanu As dori sa-mi explicati din punc de vedere legal, daca pot sa-mi prelungesc concediu crestere copil de la 1 an la 2 sau 3 ani. Am inascut in 25.12.2013 o ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii alinaoo8 alinaoo8 buna ziua am inteles ca se poate lucra 4 zile la 60 de zile cu acordul angajatorului si se poate sta cu copilul in concediu medical daca acesta are ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am în întreținere o fată de 21 de ani cu miastenia ... gheorghe28 gheorghe28 Bună ziua. Am în întreținere o fată de 21 de ani cu miastenia gravis și tiroidită autoimună cronică. Are certificat de handicap. Anual sau de două ... (vezi toată discuția)