avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungire indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungire indemnizatie crestere copil

As dori sa-mi explicati din punc de vedere legal, daca pot sa-mi prelungesc concediu crestere copil de la 1 an la 2 sau 3 ani. Am inascut in 25.12.2013 o fetita si am optat pentru 1 an pentru concediu,din pacate de la 2 luni jumate ne plimbam prin spitale si suntem in continuu tratament. Am avut contract pe perioada determinata pana in 25.12.2013, aceeasi data cand mi-a incetat si concediu crestere copil. Am mers la angajator si am rugat sa-mi faca un contract de 4 ore si in acelasi timp reuseam sa iau si stimulentul de insertie.Eram sigura 100% ca ma va ajuta,am si accentuat ca voi munci si deacasa... Angajatorul nu a fost deacord, si mi-a spus cand ma hotarasc ca pot iesi la munca cu 8 ore sa-l anunt,din pacate lucru imposibil din cauza bolii copilului. Sunt in somaj din 16 ianuarie cu 375ron/luna(foarte putin pentru 2 copii in intretinere, dintre care unul bolnav). Nu am stiut ca treb.sa depun dosarul in 10 zile ca sa nu am intrerupere de vechime.Sunt in somaj pana in iulie 2015, dar mii frica ca nu voi putea merge la munca nici in iulie. As putea obtine prelungirea indemnizatiei crestere copil? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: irina Cirjaleanu , utilizator 15:01, 15 Martie 2015
1. Daca ati optat initial pentru concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an nu se mai poate modifica optiunea.

2. - Daca obtineti un certificat de handicap pentru copil veti putea solicita CCC pana la varsta de 3 ani.
- Veti beneficia de aceeasi indemnizatie pe care ati avut-o si cand ati fost in CCC pana la varsta de 1 an.
Mi s-a spus acelasi lucru si de la ITM galati,dar am inteles ce e destul de greu pe galati de a obtine acest certificat, mi-i frica sa nu traumatizez copilul si mai mult. O sa ma interesez sa vad de ce acte am nevoie, in cazul in care copilul nu se face bine. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere certificat copil cu handicap mediu irinacirjaleanu irinacirjaleanu Certificat de handicap pentru prelungire indemnizatie copil din somaj pana la 3 ani. sunt intr-o situatie destul de dificila si as dori suport de la cei care ... (vezi toată discuția)
Legislatia 2014 privind concediul maternitate si indemnizatia de crestere vertrad2 vertrad2 Buna ziua! Sunt angajata cu contract de munca full time si am un salariu ce depaseste 5000 ron net/lunar. Avand in vedere ca voi naste in iulie, as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Cum mai pot sta acasa cu copilul dupa incetarea ccc? puiucipri puiucipri buna ziua as avea si eu o inrebare sotia mea este in concediu pt cresterea copilului trebuie sa se intoarca la munca dar piticul nostru nu mananca singur nu ... (vezi toată discuția)