avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce inseamna perioada- zile/luni/ani?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce inseamna perioada- zile/luni/ani?

Un articol din Normele metodologice de aplicare a Legii 230/2007, 1588/2007, prevede ca asociatia poate functiona fara administrator PE PERIOADA CAT ASOCIATIA NU ARE ANGAJAT UN ADMINISTRATOR.
Intrebarea este daca aceasta perioada poate fi de zile.saptamani, luni, ani. Ce ar spune un avocat? 7 ani se poate?
Atata timp cat in niciun act legislativ nu se prevede o limita maxima (unde legea nu distinge nici noi nu trebuie sa distingem:) ) si in conditiile in care CEx isi asuma atributiile si responsabilitatile administratorului atunci se poate considera ca asociatia poate functiona fara administrator pe toata perioada de existenta a constructiei.
E doar o parere!
Daca aceasta lege ar fi foarte buna, as zice! dar are multe hibe. Cred ca dumneavoastra ati fi formulat altfel daca ati fi vrut sa nu distingeti...de ex
de exemplu: asociatia poate functiona cu sau fara administrator...
asociatia poate functiona si fara administrator.
Dar, poate ne ajuta un avocat bun.
Am raspuns referitor la AFP... nu inseamna cum spuneati, Asociatia Fermierilor Polonezi
In lege se distinge foarte clar ca asociatia trebuie administrata, fie de o persoana fizica atestata fie de o persoana juridica cu domeniu de activitate administrare imobile.

Art. 35. - (1) Pentru activitatea de administrare care include activităţi de administrare tehnică, de contabilitate şi casierie, asociaţia de proprietari poate angaja fie persoane fizice atestate pentru funcţia de administrator de imobile, fie poate încheia contract de administrare cu persoane juridice specializate şi autorizate, care au ca obiect de activitate numai domeniul asociaţiilor de proprietari sau care au ca activitate principală administrarea imobilelor pe bază de tarife sau contract.

Prin adaugarea conjunctiei "fie", "poate" indica obligativitatea, adica alegi intre cele doua posibilitati.
Este adevarata ca formularea este cam ambigua dar dupa parerea mea nu lasa loc la interpretari (distingeri). Daca in text aparea "trebuie" era mult mai clar.

In ceea ce priveste
courvoisier a scris:

Am raspuns referitor la AFP... nu inseamna cum spuneati, Asociatia Fermierilor Polonezi


AFP mai poate insemna si

Asociatia Fermierilor Portughezi ; Pakistanezi, Peruani
Asociatia Fotbalistilor Profesionisti
Agentia France Press

si de ce nu,

Administratia Finantelor Publice!:)
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2015
cyan, moderator
courvoisier a scris:

de exemplu: asociatia poate functiona cu sau fara administrator...
asociatia poate functiona si fara administrator.

Legea nu putea sa aiba o asemenea exprimare pentru ca ar fi insemnat sa lase asociatiilor sa aleaga intre optiuni.
Or functionarea fara administrator este o exceptie, iar exprimarea din lege asta si inseamna, iar legea in plus de asta arata si modul de rezolvare a acestei exceptii, fara a impune un termen pentru ca nu se poate impune unei persoane juridice private sa-si gaseasca persoana potrivita intr-un rastimp fix, daca n-ar avea din ce sa aleaga.

Legea este foarte buna, dar nu confundati aplicarea ei defectuoasa si rau-voitoare adeseori, cu esenta ei.

Putem interpreta ca un om este urat sau prost, dar asta este masura simturilor si a inteligentei noastre, nu expresia obiectiva a realitatii, recte a subiectului calificat.

cyan,...si acestia/acestea dau amenzi???
proverbul potrivit: inteleptului ii este de ajuns!

Cred ca domnii, doamnele avocat nu vor raspunde si sunt de acord cu rezerva domniilor lor.
La asa articol...Am sa intreb un super-expert, va multumesc pentru pareri.
Inseamna ca intr-un proces, un judecator ar zice: Ei, si ce daca de 7 ani nu exista! administrator, au facut si ei ce au putut...daca au si gresit, ce sa facem, saracii, nu aveau atestat, de unde sa stie ca trebuie sa aiba state de salarii, sa dea declaratii... 7 ani, este si aceasta o perioada. Ridendo castigat mores.

Alte discuții în legătură

Cu sau fara administrator la asociatia de proprietari lupmarcel lupmarcel Buna ziua! Sunt presedinte la o asociatie de proprietari si va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: asociatia de proprietari este ... (vezi toată discuția)
Administrator bloc, functionar public? timpuriu timpuriu prin atestatul primit de la primarie adiministratorul de bloc se poate asimila functionarilor publici si in cosecinta sa raspunda ptr abuzurile pe care le fac ... (vezi toată discuția)
Avertisment user @courvoisier elga50 elga50 Utilizatorul primeste avertisment pentru devoalarea unui mesaj privat in forum. Rog administratorii sa aiba in vedere banarea acestuia. In plus de asta ... (vezi toată discuția)