avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Publicarea in site a diferitelor abuzuri - legi ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Publicarea in site a diferitelor abuzuri - legi aplicabile?

Ami doresc sa existe un site sau o emisiune unde sa ne exprimam clar,curat,cinstit opiniile despre excrocheriile si despre minciuna practicata de catre multi producatori,cum ar fi: firma de taxi.....scrie pe usa tariful atit de mic incit sa nu-l poti vedea sau multe alte reclame ambigue,difuzate atit de repede incit sa nu prinzi mare lucru.
Adica anti reclama,sa strig tare: nu mai minca la gogu neamule ca am vazut ca avea gandaci, am vazut eu dar nu si sanepidul !
Ce lege ne interzice acest lucru sau vis?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:25, 5 Iulie 2009
Cred ca poate fi sesizat si O.P.C-ul in cazuri de acest gen, cand se incearca inducerea in eroare a potentialilor clienti. Mai exista insa si solutia de a nu folosi acele servicii care va starnesc suspiciuni, neclaritati ...exista tertipuri de acest gen , in mod special in randul comerciantilor , care, spre exemplu, pe langa pretul,,psihologic" pe care ni-l servesc, , obisnuiesc sa se treaca pe eticheta , spre exempu, acolo unde a doua cifra este 9, este scrisa in asa fel incat sa para a fi un zero, sau , a doua cifra de pe eticheta este ascunsa printee fructele pe care le vand unii comercianti( si pana sa iti dai seama, marfa este deja platita si chiar ambalata..) . Vilgilenta unora nu poate fi pacalita, dar, in cele mai multe cazuri, ei reusesc. La fel se intampla si cu unele instructiuni ale unor produse, acel scris minuscul, sau, daca vorbim despre regulamentul vreunui concurs...exista , din pacate aceste strategii prin care , in mod cert, unii reusesc sa isi sporeasca veniturile pe baza naivitatii noastre. Ar fi, intr-adevar, interesant sa ne putem pronunta si expune nemultumirea, undeva ...dar unde oare?
Sau pe viitor sa va uitati mai bine la ce anume este scris pe un taxi. Daca aveti indoieli, intrebati taximetristul, sau luati un altul.
Numai bine.

Psihoterapeut
Consultant/Consilier Business
Laura Saed a scris:

Sau pe viitor sa va uitati mai bine la ce anume este scris pe un taxi. Daca aveti indoieli, intrebati taximetristul, sau luati un altul.
Numai bine.

Psihoterapeut
Consultant/Consilier Business

Ideea este sa stirpim acest fenomen facindul public sa incercam sa construim o lume mai cinstita.
Sint momente in care si dumneata ai trecut prin aceste lucruri si nu cred ca te-ar fi multumit sa-ti spuna cineva deschide ochii duduie!
legally a scris:

Cred ca poate fi sesizat si O.P.C-ul in cazuri de acest gen, cand se incearca inducerea in eroare a potentialilor clienti. Mai exista insa si solutia de a nu folosi acele servicii care va starnesc suspiciuni, neclaritati ...exista tertipuri de acest gen , in mod special in randul comerciantilor , care, spre exemplu, pe langa pretul,,psihologic" pe care ni-l servesc, , obisnuiesc sa se treaca pe eticheta , spre exempu, acolo unde a doua cifra este 9, este scrisa in asa fel incat sa para a fi un zero, sau , a doua cifra de pe eticheta este ascunsa printee fructele pe care le vand unii comercianti( si pana sa iti dai seama, marfa este deja platita si chiar ambalata..) . Vilgilenta unora nu poate fi pacalita, dar, in cele mai multe cazuri, ei reusesc. La fel se intampla si cu unele instructiuni ale unor produse, acel scris minuscul, sau, daca vorbim despre regulamentul vreunui concurs...exista , din pacate aceste strategii prin care , in mod cert, unii reusesc sa isi sporeasca veniturile pe baza naivitatii noastre. Ar fi, intr-adevar, interesant sa ne putem pronunta si expune nemultumirea, undeva ...dar unde oare?

intrebarea mea este, ce se poate intimpla daca fac public pe un site, ce spune legea?
Daca faceti public pe un site ce spune legea se poate intampla sa citim mai multi ce prevede legea.
Incercati chiar aici cu o nemultumire concreta si sa cautam impreuna ce spune legea .
Oricum pana la construirea acelei societati ideale cand toata lumea respecta legea, toata lumea este cinstita, politicoasa , trebuie totusi "sa deschidem ochii bine". Noi suntem ceva peste 20 milioane ( si e greu sa ne aliniem cu cinstea si corectitudinea) dar miliardele de oameni din lume care sunt in continua miscare nu cred ca vor deveni corecti si cinstiti ( pentru multi viata este o lupta ca-n jungla), nici peste 1000 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda de la protectia consumatorului sorgeea sorgeea Buna seara! In luna martie am deschis un mic magazin cu produse cosmetice. Am gasit pe internet un site cu produse cosmetice engross (rujuri,rimeluri,truse de ... (vezi toată discuția)
Nu pricep şi pace ContSters256593 ContSters256593 Înţeleg că aţi revenit la normal, ca majoritatea de pe planetă, adică important este banul. În primul rând observ că avocaţii folosesc datele ... (vezi toată discuția)
Sunteti de acord ca "dreptatea este a celor puternici"? uninovator uninovator Ma deranjeaza sa aud tot felul de situatii in care lumea inchide ochii la nedreptatea care li se face pentru ca nu-si permit cheltuielile de judecata. Mesajul ... (vezi toată discuția)